MENÜ
İstanbul 15/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ENGELLİ PİLOTUN TRAJİK SONU
Dünyadan
31 Aralık 2018 Pazartesi 08:41

ENGELLİ PİLOTUN TRAJİK SONU

Engelli insanların uçmaya teşvik edilmesi için düzenlenen “Handiflight Around the World” organizasyonun engelli pilotlarından biri Tayland’da geçirdiği kazada yaşamını yitirdi

Tayland Bang Phra Havalimanı’na iniş için yaklaşmakta olan ve engelli pilotu için özel tasarlanmış CTLS-ELA tipi uçak, elektrik tellerine takılarak düştü.

Alev alan özel uçağın engelli pilotu Mike Lomberg olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaza, havacılık camiasında büyük üzüntü yarattı.

“Handiflight Around the Wold” projesi için uçuyordu

Engelli Pilot Mike Lomberg, engelli insanların da uçmaya teşvik edilmesini amaçlayan “Handiflight Around the Wold” projesi kapsamında dünya turuna çıkmış iki engelli pilottan birisiydi.

Uluslararası Lions Kulüplerince desteklenen “Handiflight Around the Wold” projesi kapsamında iki pilot, engelliler için özel olarak tasarlanmış iki uçakla 10 ay sürecek 6 kıtada 40 ülkeyi içeren dünya turunda 80 bin kilometre yol yapacaktı. Organizasyona Solar Impulse projesinin gönüllüleri de destek veriyordu. Ancak dün meydana gelen feci kaza havacılık camiasında büyük üzüntü yarattı.

Kaza, “Handiflight Around the Wold” web sayfasından duyurulurken, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Seref Sezgin
 31 Aralık 2018 Pazartesi 09:52
Yılın son günü bu kaza moralleri çok bozdu, çok büyük bir proje idi. Dünya turu 2 yılda tamamlanacaktı. Özürlüler için uçak üretimi yapıldı. Projeye Lions sponsor olarak destek veriyordu. İnanılmaz üzüldüm.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule