MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EN UYGUN TASARRUF YÖNTEMİ
Havacılık Haberleri
14 Kasım 2020 Cumartesi 10:13

EN UYGUN TASARRUF YÖNTEMİ

8 ay süren bir araştırma, pilotların davranışlarında yapacakları bazı değişikliklerle önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlanacağını ortaya koydu

Virgin Atlantic havayolu şirketi işbirliğiyle yapılan ve 8 ay süren bir araştırma, pilotların davranışlarında yapacakları bazı değişikliklerle önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlanacağını ortaya koydu. Bu süreçte yapılan uygulamalarla elde edilen tasarrufun 6,1 milyon doları buldugu belirtilirken, bu sonucun, aynı zamanda en uygun maliyetle karbon azaltma çözümü olduğu kaydedildi. Araştırma, yakıt tasarrufu ve karbon salımı azaltmak amaçlı uygulamalar alanında yazılım üreten Signol firması ile Virgin Atlantic havayolu işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Sektör memnuniyetle karşılar

Araştırma sonuçlarının, havayolu şirketlerinin giderleri içinde en yüksek kalem olan yakıt maliyetini azaltacağı için şirketler tarafından memnuniyetle karşılanacağı ifade edildi.

Araştırmayla ilgili hazırlanan 6 sayfalık rapora göre, Virgin Atlantic ile yürütülen ve pilotlarla yapılan davranışsal müdahalenin, 8 aylık çalışma süresince 6,1 milyon dolarlık yakıt tasarrufu yarattığı, ayrıca 24 bin ton karbon tasarrufu ile tarihinin en uygun maliyetli karbon azaltma yöntemi oldu.

İnsan davranışları iyi izlenmeli

Signol firması danışmanı Melvin Matthews, "Şirketler artık insan davranışlarının operasyonlar üzerindeki etkilerinin farkında… Yetkili operatörler tarafından verimli bir şekilde çalıştırılmadığı sürece, en gelişmiş makinelere sahip olmak bile yarar sağlamıyor. Bunun için insan davranışlarının iyi izlenmesi, iyi analiz edilerek iyileştirilmeler yapılması gerekiyor” dedi.

Araştırmadan elde edilen bulgular, tutarlı, güvenli ve yakıt tasarruflu kararlar almak söz konusu olduğunda, iki pilot arasında 4 katına kadar fark olabildiğini gösteriyor. 8 aylık dönemde davranış değişiklikleriyle sağlanan yakıt tasarrufunun ise 266 ile 704 ton arasında olduğu belirtildi.

Kaynak: sustainablebrands.com

Rapor detayları için TIKLAYINIZ…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule