MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EN ÇOK ARTIŞ HAVAYOLLARINDA
Türkiye'den
28 Eylül 2021 Salı 11:05

EN ÇOK ARTIŞ HAVAYOLLARINDA

Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, Ağustos ayında en fazla artış görülen sektörler havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama oldu

Bankalararası Kart Merkezi, ağustos ayı verilerini açıkladı. BKM’nin verilerine göre, ağustos ayında kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artışla 154 milyar TL’ye ulaştı. En fazla kartlı ödeme artışı turizm sektörlerini oluşturan havayolları, seyahat acenteleri ve konaklamada gerçekleşti. Ticari kredi kartları ödemelerin vazgeçilmez bir aracı olmaya devam ederken, her 3 TL kredi kartı ödemesinin 1 TL’si ticari kartlarla gerçekleşti. 

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) açıkladığı verilere göre ağustos sonu itibarıyla Türkiye’de 81,1 milyon adet kredi kartı, 143,7 milyon adet banka kartı ve 52 milyon adet ön ödemeli kart kullanılıyor. 2020 yılının ağustos ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 12’lik, banka kartı adedinde yüzde 3’lük, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 43’lük artış yaşandı. Toplam kart sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında artış göstererek 276,8 milyon adede ulaştı.

Kartlı ödemelerin en hızlı büyüdüğü sektör havayolları oldu

Kartlı ödemelerde, 2021 yılının ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre en fazla artışın hangi sektörlerde gerçekleştiği detaylı incelendiğinde, “havayolları”nın yüzde 126 ile en fazla artış gerçekleşen sektör olduğu görüldü. “Seyahat acenteleri” yüzde 114 ve “konaklama” ise yüzde 107 büyüme ile en fazla artış görülen ilk üç sektör arasında yer aldı. Bu üç önemli sektörün geçen yılın aynı dönemine göre 2 kattan fazla büyümesi, 2021 yılı yaz döneminin turizm olarak daha iyi bir yıl olduğuna işaret etti. “Giyim” sektörü yüzde 81 ve “yemek” sektörü yüzde 80 büyüme ile ağustos ayında kartlı ödemelerde en fazla artış görülen diğer sektörler arasında yer aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule