MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EMIRATES'TE BAŞROL KADINLARIN
Dünyadan
8 Mart 2018 Perşembe 11:35

EMIRATES'TE BAŞROL KADINLARIN

Emirates, 8 Mart’ta tüm dünyada kutlanan Uluslararası Kadınlar Gününde sahneyi kadın çalışanlarına bıraktı

İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, Uluslararası Kadınlar Günü’nü kadın çalışanlarının yer aldığı özel bir video ile kutladı. Videoda kadın çalışanların oynadığı bütünleyici rol, kadınların yerine getirdiği operasyonel ve teknik görevlerin kapsamı izleyiciler ile paylaşılıyor.

Emirates A380 uçağında, Kanadalı Kaptan Pilot Patricia Bischoff ve Birleşik Krallık’tan Yardımcı Pilot Rebecca Lougheed olmasının yanı sıra, kabin ekibinin başında da Polonyalı Weronica Formela bulunuyor.

Uçuş ekibinin yanı sıra, tamamen hava ve yer faaliyetlerinde yer alan kadınların oluşturduğu ekip, uçuş operasyonlarını yönetiyor. Bunlar, havaalanındaki Yolcu Hizmetleri Müdürü, müşteri hizmetleri, Rampa Kontrolcüsü ve Rampa Operasyonları Ekip Lideri, Lisanslı Uçak Mühendisleri ve Teknisyenlerinin yerine getirdiği teknik hizmetler, uçak sevkiyatı, mürettebat işlemleri, yemek ve güvenlik ekipleri gibi birçok diğer rolü de içeriyor.

Toplamda, 25’ten fazla milliyetten, 75’ten fazla kadının oluşturduğu bir ekip, bu uçuş için çalışıyor. Bu da 160’tan fazla milliyetten personel istihdam eden Emirates Group içerisindeki çeşitliliğin bir aynası. EK 225 operasyon ekibi, ayrıca Mühendislik, Uçuş Sevk, Güvenlik ve Kargo operasyon ekiplerinde çalışan, milliyeti Emirlikler olan kadınları da içeriyor.

Emirates’te İnsan Kaynakları İdari Başkan Yardımcısı Abdulaziz Al Ali konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Gerçekleştirdiğimiz her uçuş, çeşitli ticari birimlerden bir araya gelerek, kusursuz bir şekilde çalışan, tam bir personel ekosistemi gerektiriyor. Emirates, tüm bu kilit işlevlerde temsil edilen kadın çalışanları olmasından dolayı gurur duyuyor.Kadınlar, başlangıcından beri, Emirates’in başarı öyküsünün bir parçası olmuştur ve Uluslararası Kadınlar Gününde, onların Emirates’e ve daha kapsamlı bir havacılık endüstrisi olmasına olan yoğun katkılarını kutluyoruz” dedi.

Emirates Group, 150’den fazla milliyetten kadın çalışana sahip. Buna, milliyeti Emirlikler olan, işletmenin her yerinde, çeşitli görevlerde bulunan yaklaşık 1,150 kadın çalışan da dahil ve Grup dahilinde, üst düzey idari görevlere sahipler. Genel olarak, Emirates’te, çoğunluğu kabin ekibi olarak görev alan kadın çalışanlar, işgücünün %40’ını oluşturuyor. Emirates dahilindeki idari ve denetsel rollerin %20’den fazlasını da kadınlar üstlenmiş durumda.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule