MENÜ
İstanbul 14/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE’DE “YERLİ TURİST” BEKLENTİSİ
Seyahat Rotası
28 Şubat 2017 Salı 07:42

EGE’DE “YERLİ TURİST” BEKLENTİSİ

Geçmişte Avrupalı turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden olan Ege, düşen yabancı turist sayısı sebebiyle bu yıl Türk turiste yöneldi

Türkiye’de turizm sektörü 2016'da zor bir dönem geçirdi. Yurtdışından gelen turist sayısı yüzde 30 düşerken, turizm gelirleri de 10 milyar dolar geriledi. 2017'de 2016'ya göre daha çok turist beklense de gerileyen yabancı turist sayısı nedeniyle otelciler Türk turiste yöneldi.

Özellikle Ege Bölgesindeki otellerin geçmiş yıllarda daha çok Avrupalı turistleri ağırladığına dikkat çeken sektör temsilcileri, "Avrupalı turist sayısındaki düşüş sonrası otellerini doldurmak isteyen otelciler stratejilerini değiştirdi. Türk tatilcileri otellerine çekebilmek için kampanyalar düzenlemeye ve indirimler yapmaya başladı. Bodrum, Kuşadası, Marmaris, Fethiye, Çeşme, Didim, Ayvalık, Özdere gibi yerlerde bulunan oteller fiyatlarını Türk tatilciler için uygun seviyede tutuyor. Ancak tüketicilerin erken davranması gerekiyor. Her geçen gün Ege otellerine gelen talep artıyor. Tur operatörlerinin sağladığı avantajlardan maksimum düzeyde yararlanabilmek için tatil planlarının bir an önce yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Burak COŞAN - Hürriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule