MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EFSANE UÇAK 55 YAŞINDA
Havacılık Haberleri
28 Şubat 2020 Cuma 05:36

EFSANE UÇAK 55 YAŞINDA

Dünyanın en büyük turboprop uçağı AN-22, 55. yaşını kutluyor

Dünyanın ilk geniş gövde nakliye uçağı AN-22 Antei 27 Şubat 1965 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirmişti. AN-22, 225 ton kalkış ağırlığı, 6 metrelik gövde çapı ve 6,2 m çapında dünyanın en büyük pervaneleriyle o dönemde havacılık çevrelerini etkilemişti. 1965 yılında Le Bourget havacılık fuarında sergilenen uçak küresel havacılık tarihi içinde önemli bir olay haline gelmişti.

Uçağın ilk uçuşu, Kaptan Yurii Kurlin, Yardımcı Pilot Volodymyr Terskiy, Navigatör Petro Koshkin, Uçuş Mühendisi Volodymyr Vorotnikov, Uçuş Elektrikçisi Michael Rachenko, Radyo Operatörü Mykola Drobyshev ve Test Mühendisi Viktor Shatalov, Mühendis Oleksandr Eskin tarafından gerçekleştirilmişti.

Uçağın ilk uçuş tarihi olan 27 Şubat günü, iki yıl önce vefat eden havacılığın efsanesi ve Sovyetler Birliği kahramanı olan AN-22'nin ilk Kaptan Pilotu Yurii Kurlin'in de Anma Günü oldu.

Şu anda hala faaliyette olan ve Antonov Airlines tarafından işletilen AN-22, dün Kyiv-Antonov-2 havaalanından ticari bir sefer için Almanya'nın Leipzig şehrine uçtu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule