MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EFSANE GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ
Dünyadan
24 Eylül 2020 Perşembe 20:18

EFSANE GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaptığı haber araştırmasıyla THY'nin 1974 yılında Paris'te düşen DC-10 uçağında, hatanın arka kargo kapısında üretimden kaynaklandığı ispat eden Gazeteci Sir Harold Evans 92 yaşında öldü

İngiliz Gazeteci ve Yayıncı Sir Harold Evans, 92 yaşında hayatını kaybetti. Harold Evans, adaletsizliğe karşı yaptığı kampanyalar ve yüksek gazetecilik standartları için verdiği mücadelelerle tanınıyor. İngiltere’de Amerikan tarzı araştırmacı gazeteciliğin kurucusu olarak bilinen Sir Harold Evans, gazeteciler arasında da bir efsaneydi…

Harold Evans’ın Türkiye için de bir önemi vardı. Evans ve ekibinin inatla sürdürdüğü araştırmalar, 1974 yılında Paris'te meydana gelen ve 346 kişinin hayatını kaybettiği THY DC-10 kazasının gerçek nedenini açığa çıkarmıştı.

Evans ve ekibinin ısrarlı habercilik çalışması sonucunda uçağın, arka kargo kapısındaki üretim hatası nedeniyle düştüğü tespit edilmişti. Uçağın yapımcısı Amerikan Douglas firması hatayı kabul ederek, tüm DC-10 tipi uçaklarını kontrole almış ve sonrasında kurbanların ailelerine daha yüksek  tazminatlar ödemek zorunda kalmıştı.

Kaynak: BBC

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mühendis
 25 Eylül 2020 Cuma 15:17
Bu kazada THY'nin hiç bir sorumluluğu yoktur. Douglas firması teslim dokümanlarında uçuşa elverişlilik direktifi, yapılmadığı halde yapılmış olarak göstermiştir. AD yapılmadan kargo kapısının tam kapanıp kapanmadığı anlaşılamıyordu.
 Tarihçi
 25 Eylül 2020 Cuma 09:15
Üretim hatasıyla birlikte THY uçuş mühendisinin uçuş arası harici kontrolda gerekli özeni göstermeyip, görevini eksik yapmasının da sorumluluğu vardır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule