MENÜ
İstanbul 15/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EASYJET’E SUÇLAMA
Dünyadan
11 Temmuz 2020 Cumartesi 10:59

EASYJET’E SUÇLAMA

EasyJet'in işten çıkaracağı pilotlar için geçmişteki hastalık kayıtlarını kullanacağı iddia edild

EasyJet’in 700’den fazla çalışanını işten çıkarmak için personelin geçmişteki hastalık kayıtlarını kullandığı iddia edildi.

Balpa Pilotlar Birliği, havayolunun yanlış bir uygulama içinde olduğunu belirterek, hasta personelin hastalığıyla ilgili olarak raporunu şirkete verdiğini ancak bu kayıtların işten çıkarma gerekçesi olarak gösterilemeyeceğini iddia etti.

Koronavirüs salgınının yol açtığı havayolu sektöründeki kriz nedeniyle EasyJet’in 727 pilotun işine son vermeyi planladığı bildirildi. Ancak şirketin, işten çıkarmalarla ilgili Balpa’yla resmi görüşmeler öncesi pilotların geçmişteki hastalık kayıtlarının kullanıldığı iddiasıyla suçlandığı kaydedildi.

Balpa'nın Genel Sekreteri Brian Strutton, "Uçuş güvenliği, şeffaflık kültürü üzerine inşa edilmiştir. Bu, gökyüzümüzün güvenli olmasını sağlamakla ilgilenen herkes için iyi anlaşılmış, bir temel ilkedir. EasyJet’in, hastalık kayıtlarını bir sopa olarak kullanmaya niyetlenmesi çok gereksizdir. Oysa EasyJet geçmişte pilotları hasta ya da yorgun olup olmadıklarını bildirmeye teşvik etmiştir. Doğrusu da budur” dedi.

Ancak Balpa'nın iddialarını reddeden EasyJet’ten "Balpa'nın da bildiği gibi, endüstri lideri bir güvenlik kültürümüz olduğu için güvenliği tehlikeye atacak teklifleri asla ileri sürmeyeceğiz” açıklaması yapıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule