MENÜ
İstanbul 16/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DÜNYANIN GÜLÜNÜ TAŞIDI
Dünyadan
16 Şubat 2018 Cuma 12:55

DÜNYANIN GÜLÜNÜ TAŞIDI

Turkish Cargo, geniş gövde kargo uçakları ile Hollanda'ya 906 ton kesme gül taşıdı

Turkish Cargo Ocak ayında ve Şubat ayının Sevgililer Gününe kadar olan sürecinde Afrika’dan dünyaya yaklaşık 3 bin ton çiçek taşıması gerçekleştirdi.

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN 12 UÇAKLIK EK KAPASİTE

Taşıma kapasitesini, hizmet kalitesini ve bu gelişimlerin ortak sonucu olarak pazar payını daima artıran Turkish Cargo, Sevgililer Günü talebini karşılamak amacıyla 26 Ocak – 12 Şubat tarihleri arasında 12 uçaklık ek kapasite uygulayarak Kenya’nın başkenti Nairobi’den, Hollanda’ya 906 ton kesme gül taşıması gerçekleştirdi.

Turkish Cargo, kargo uçağı filosuna yeni eklediği Boeing 777F tipi kargo uçaklarıyla taşıdığı çiçekler ile aynı zamanda Nairobi’den en fazla çiçek taşıyan hava kargo taşıyıcısı oldu. Bayrak taşıyıcı kargo şirketi taşıma rakamları incelendiğinde bu dönemde en yakın diğer hava kargo taşıyıcısından 234 ton daha fazla çiçek taşıdı. Turkish Cargo Ocak ayında ve Şubat ayının Sevgililer Gününe kadar olan sürecinde Afrika’dan dünyaya yaklaşık 3 bin ton çiçek taşıması gerçekleştirdi.

Coğrafi konumuyla tropikal iklime sahip olan Kenya, hem ucuz hem de kaliteli çiçek üretimiyle öne çıkıyor ve Turkish Cargo aracılığıyla tüm dünyaya çiçek ihracatı yapıyor. Turkish Cargo, Nairobi’den haftalık olarak 5 frekans, Nairobi-Maastricht arasında ise direkt olarak 3 frekans kargo seferi ile haftada 340 ton kesme gül taşıması gerçekleştiriyor.

Afrika’da uçtuğu 51 noktadaki müşterilerine sunduğu özel kargolar hizmeti ile çiçeklerin dünyaya ihraç edilmesinde önemli bir rol üstlenen Turkish Cargo Türkiye’de ise yılın 10 ayı kesme çiçek üretimi gerçekleştirilen Antalya ve İzmir’den ağırlıklı olarak gerbera ve karanfil türü çiçeklerin sevkiyatını gerçekleştiriyor. 

İklimlendirmeli araçlarla kargo terminaline gelen çiçeklerin,  2°C + 8°C 'de sevk edilmesi sağlanıyor. Aynı sevkiyatta sebze ve meyve taşıması var ise çiçeklerin meyve ve sebzelerin ürettiği etilen gazından uçuş sırasında etkilenmemesi için farklı kompartımanlara yüklenmesi sağlanıyor ve gerekli tüm önlemler alınıyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule