MENÜ
İstanbul 13/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DÜNYA UÇUŞ KORKUSUNU THY İLE YENECEK
Havacılık Haberleri
18 Mayıs 2018 Cuma 12:50

DÜNYA UÇUŞ KORKUSUNU THY İLE YENECEK

Türk Hava Yolları (THY), uçmaktan korkan yolculara 2 bin 200 TL karşılığında verdiği iki günlük ‘Uçuş Korkusunu Yenme Programı’nı yurtdışına açıyor

SİMÜLATÖR YAPIYORUZ

Uçuş Korkusunu Yenme Programıyla 10 yılda bine yakın kişiye destek olduklarını belirten THY Eğitim Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, “ Bu programda oldukça iddialıyız. Dünyada tekiz diyebilirim. Programımızın tek eksik tarafı İstanbul merkezli olması. Ancak şimdi buna da çözüm geliştirdik. Programa yurt dışından katılmak isteyenler için mekândan bağımsız bir ortam geliştiriyoruz. Simülatör yapıyoruz. Sanal gerçeklik platformu kurgulayarak, koltuk üzerine oturtulmuş bir mekanizmayla sanal gözlük ile kişilere uçma deneyimini yaşatacağız. Simülatör ihtiyacını orada karşılayacağız” diye konuştu.

İki ay içinde uygulamaya geçmesini planladıkların bu çalışmayla dünya çapında bir esnekliğin devreye gireceğinin altını çizen Yüksek, çocuklarla ilgili de bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Şirketin kurum içi iletişim dergisi Empathy'ye açıklamalarda bulunan Yüksek, “ Uçuş korkusunu çocukluktan itibaren çözmek istiyoruz. Çocuklara burada uçakların montajı, uçak görselleri ile uçağın içselleştirilmesini sağlayacak bir program kurguluyoruz. Oyun alanı oluşturacağız. Okullardan, yurtlardan çocuklarımızı getirip bu ortamı yaşamalarını sağlayacağız. Böylece uçmayı küçük yaşlarda sevdireceğiz” dedi.

YOLCULARA TEKNİK BİLGİLER VERİLİYOR

Dünya genelinde uçağa binmeyen insan sayısının çok fazla olduğunu belirten Yüksek, "Amerika'da uçağa binemeyen 20 milyon kişi var. Biz 10 yılda bin kişiye ulaştık ama uçak korkusu yaşayan insan sayısı Türkiye'de de çok fazla” dedi.

UÇUŞ KORKUSUNA 2 BİN 200 LİRA’YA İKİ GÜNDE SON

THY Havacılık Akademisi tarafından hayata geçirilen “Uçuş Korkusunu Yenme Programı” uçuş korkusuna iki günde son veriyor. Yoğunluğa göre ayda bir kere organize edilen program, cumartesi ve pazar olmak üzere iki gün sürüyor. Eğitimlerin ilk günü havacılık alanında pilot, teknik eğitmen ve kabin eğitmen olan uzman kişiler uçaklarla ilgili pilotaj ve teknik konularda bilgi veriyor. Katılımcıların uçuş korkuları üzerine psikolog eşliğinde değerlendirmeler yapılıyor. Sonrasında da kabin simülatöründe sanal uçuş deneyimi yaşatılıyor. İkinci günde ekiple birlikte belirlenen herhangi bir destinasyona gerçek uçuş yapılıyor. Uçuştan bir saat önce katılımcılar İstanbul Atatürk Havalimanı'na geliyor. Katılımcı İstanbul'dan kalkan uçakla gittiği herhangi bir noktada geri dönüş saatine kadar şehri gezip ekiple birlikte yemek yiyor. İstanbul'a dönünce kurs bitiyor. İki günlük eğitimin fiyatı 2 bin 200 TL.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 M:K
 20 Mayıs 2018 Pazar 06:29
DÜNYA............
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule