MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DRONE PİLOTLARI YARIŞTI
Türkiye'den
16 Eylül 2019 Pazartesi 20:46

DRONE PİLOTLARI YARIŞTI

Türkiye geçen hafta sonu tüm dünyada şampiyonaları düzenlenen drone yarışlarına ev sahipliği yaptı

DRONE PİLOTLUĞU HEM SPOR HEM DE SEKTÖREL OLARAK RESMİ BİR MESLEK!

Türkiye geçen hafta sonu tüm dünyada şampiyonaları düzenlenen drone yarışlarına ev sahipliği yaptı. İngiltere, İsrail, Hollanda gibi çok sayıda ülkeden gelen sporcular hem İstanbul’da hem de Antalya’da düzenlenen yarışlarda mücadele etti.

TDL – XBLADES BULUŞMASI HARİKA BİR DOSTLUĞA VE FİNALE İMZA ATTI

Dünya şampiyonu drone yarış takımı, XBlades Racing ve Türkiye'deki drone sporlarının öncüsü Tech Drone League’in birlikte gerçekleştireceği 3 etaplı ilk drone yarış etkinliği 5 Eylül’de GameX Fuarı ile başladı. 

INTERCITY İSTANBUL PARK’TA TDL OUTDOOR YARIŞ VE EĞİTİM PİSTİ ŞAMPİYONLARLA AÇILDI

TDL ve XBlades pilotları 6 Eylül’de TDL’nin Intercity İstanbul Park’ta yer alan drone, maker eğitimlerinin verileceği TDL Akademi’yi, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk yerleşik 5000 m2’lik outdoor pistinin açılışını şov yarışları ile gerçekleştirdiler.

DÜNYA ŞAMPİYONUNUN ANLATIMI İLE DRONE

19 yaşındaki Luke Bannister drone pilotluğuna 15 yaşında başlamış: “Uzun antrenmanlarımız oluyor. Engelleri aşmaya çalışıp rakiplerimizle zamana karşı yarışıyoruz. Drone ciddi anlamda konsantrasyon, çalışma ve güç gerektiriyor. Bu nedenle drone bir oyun değil spor. Bugüne kadar çok sayıda ödül kazandım. Birçok yarışta birinci oldum. 2016 yılında Dubai WDP yarışında 250 bin dolar ödül kazandım. Haftada 4 gün pratik yapıyorum."

Drone Sporunda Dünya ve Türkiye Şampiyonları Bir Arada

Tech Drone League yarışları final etabında dünyanın en hızlı pilotları ile Tech Drone League’in şampiyon pilotları kupa törenindeki Ay Yıldızlı ışıklı drone şovun altında kupalarını birlikte kaldırdılar.

Antalyalıların ve internetten tüm dünyanın canlı olarak izlediği drone yarışları, şovları, farklı eğitim, deneyim alanları ülkemizin hızla gelişen teknoloji ile paralel hareket ettiğinin göstergesi oldu.

XBlades ve TDL takımları arasında yapılan TDL Races - Antalya yarışını, XBlades pilotu Leo Whitfield (Leo FPV) kazandı. Gamex 2019 yarışının da şampiyonu olan Leo, finale kalan Shlomo Dallal, Andrzej Krasny ve Dennis Mennema'yı geride bırakarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu.



İlk 10'a giren pilotlar:
1. Leo Whitfield (XBlades)
2. Dennis Mennema (TDL)
3. Andrzej Krasny (TDL)
4. Shlomo Dallal (XBlades)
5. Luke Bannister (XBlades)
6. Vince Irie (TDL)
7. Harry Plested (XBlades)
8. Mac Poshwald (XBlades)
9. Yasin Can Çelik (TDL)
10. Deniz Sarel (TDL)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule