MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DRONE'LAR YARIŞACAK
Türkiye'den
12 Haziran 2019 Çarşamba 12:07

DRONE'LAR YARIŞACAK

Forum İstanbul ve Tech Drone League’in düzenleyeceği drone yarışı, 15 Haziran’da Forum İstanbul Metro Meydanı’nda gerçekleşecek

Forum İstanbul, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin en büyük drone yarışına ev sahipliği yapacak. 2016’da kurulan ve drone sporları konusunda profesyonelleşmiş 50 sporcu ve 25 eğitmeni ile hizmet veren Türkiye’nin ilk ve tek markası Tech Drone League (TDL) ve TDL Drone Sporları Kulübü’nün organize ettiği Tech Drone League Yarışı, 15 Haziran’da Forum İstanbul’da gerçekleşecek. Dünya drone şampiyonu ‘Jedeye’ lakaplı Hollandalı Vince Irie, bu yıl da Forum İstanbul’daki yarışta yer alacak. Katılımcılar ünlü drone pilotları ile tanışma imkânı yakalayacak.

Ozan Doğulu’dan finale özel performans

İzleyicilerin bu heyecana tam anlamıyla ortak olabilmesi için led ekranlarda yarış ve etkinliklerin canlı yayını yapılacak. Cumartesi akşamı yapılacak final öncesi saat 20:30’da da Ozan Doğulu canlı performansı ile etkinliğe renk katacak.

Pazar günü pist babalar ve çocuklarının

16 Haziran’da da Babalar Günü vesilesiyle pist bu kez babalar ve çocuklarına açılacak. FPV şov uçuşlarının da yapılacağı pistte, TDL eğitmenleri dileyenlere drone uçuş eğitimi verirken; drone simülatörleri, VR deneyimi, maker alanı, Segwayler, elle kumandalı dronelar, topla drone vurma gibi eğlenceli içerikler yer alacak. MC Selim Yeğin de tüm gün interaktif oyunlarda Babalar Günü’ne özel yarışmaları sunacak, kazananlara madalyaları takdim edilecek.

Formula 1’e rakip gösteriliyor

Tech Drone League, bugüne kadar düzenlediği 77 ayrı etkinlikte 1,5 milyon katılımcıya ulaştı. 0’dan 200 kilometre hıza 1,5 saniyede ulaşabilen droneların nefes kesen rekabeti, tüm dünyada Formula 1’e rakip olarak gösteriliyor.

Bu yılki yarışlarda birinciye 1500TL, ikinciye 1000TL, üçüncüye de 500TL para ödülü verilecek. Dördüncü gelen yarışmacı ile simülatör yarışmasının kazananları ise, yurt dışında ödüller almış drone tasarımcısı Barış Alp’in kendi markası olan DWorks’ün R21 frame model drone kasası ile ödüllendirilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule