MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DELTA’DA YENİ ÜNİFORMALAR
Dünyadan
8 Mayıs 2022 Pazar 13:03

DELTA’DA YENİ ÜNİFORMALAR

Kabin ekiplerinde sağlık sorunlarına yol açan üniformalar yenilendi

Delta Airlines’ta, kabin ekiplerinde sağlık sorunlarına yol açan üniformalar yenilendi. Şirket yönetimi personele yaptığı tebligatla geçtiğimiz hafta pazartesi gününden itibaren siyah beyaz renklerden oluşan kendi kıyafetleri yerine yeni üniformaların giyilmesi talimatını iletti.

Delta’da, 2018 yılında Zac Posen'in tasarladığı yeni üniforma büyük bir lansmanla tanıtılarak kullanılmaya başlanmıştı. Ancak kabin ekiplerinin kullanmaya başlamasının ardından yeni üniformalarla ilgili ciddi şikayetler gelmeye başladı. Uçuş personelinin yarıya yakın bölümü kıyafetlerin ciltte döküntü, solunum güçlüğü, hatta saç dökülmesine yol açtığı şeklinde şikayetlerini iletmişti. Bu sağlık sorunlarının, üniformaların üretim sürecinde lekeye dayanıklı ve daha az kırışmasını sağlamak için kullanılan bazı kimyasal maddelerden kaynaklandığı ileri sürülmüştü.

Bunun üzerine Delta Airlines yönetimi uçuş personelinin, siyah beyaz renklerden oluşan kendi kıyafetleriyle göreve gelmesine olanak tanımıştı.

Delta Airlines yönetimi, Oeko-Tex 100 sertifikalı malzeme ile yapılan alternatif bir üniforma seçimi yaptıktan sonra kabin memurlarının kendi kıyafetlerini kullanma muafiyetinin de son bulduğunu duyurdu. Ayrıca yeni üniformaları da kullanmak istemeyen personelin ücretsiz izne çıkarılacağı hatırlatıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule