MENÜ
İstanbul 13/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CUMHURBAŞKANINDAN AHL AÇIKLAMASI
Türkiye'den
4 Ağustos 2018 Cumartesi 09:29

CUMHURBAŞKANINDAN AHL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni sistemle kurulan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ilk 100 günlük icraat programını Beştepe Millet ve Kongre Merkezi’nde açıkladı

Cumhurbaşkanı Atatürk Havalimanı ve Millet Bahçeleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Seçim vaadimiz olan Millet Bahçeleri'ne geliyorum. Beşini bu dönemde tamamlıyoruz. Altısının inşasına ve 22'sinin proje çalışmalarına başlıyoruz. En önemlisi malum 29 Ekim'de İstanbul 3. Havalimanı bittikten sonra süratle yavaş yavaş Atatürk Havalimanı'nı oraya taşıyoruz ve diğer taraftan da Atatürk Havalimanı'ndaki çalışmamızı başlatacağız. En kısa zamanda Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi Atatürk Havalimanı olacak".

ÇİN DAMGA VURDU

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir ekonomik savaşla karşı karşıyayız. Hiç endişe etmeyin, biz bu savaştan da galip çıkacağız. Yastık altından dövizlerinizi, altınlarınızı çıkartın, TL’ye dönüştürün. Yerli, milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun” dedi. Erdoğan’ın açıkladığı icraat programına Çin damgasını vurdu. Programda Çin piyasasından borçlanılacağı belirtilirken, turizm için de Çin’e özel eylem planı hazırlanacak. İhracatta da öncelik Çin, Meksika, Rusya ve Hindistan pazarları olacak.

5 MİLLET BAHÇESİ 40 BİN YAPI BİTECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli Savunma Bakanlığı projeleri ile ilgili de şu bilgileri paylaştı:

Milli Savunma Bakanlığı: Yerli ve milli eğitim uçağı Hürkuş, ilk kez Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınacak. Google Earth ve Yandex gibi harita görüntü sistemi olan ve tamamen yerli-milli olarak hazırlanan HGM Küre ve HGM-Atlas uygulamaları, Kasım 2018’de kamuoyunun kullanımına açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: İstanbul Yeni Havalimanı’nın birinci fazı hizmete açılacak. Kanal İstanbul Etüt Projesi tamamlanacak ve yapım ihale ilanına çıkılacak. 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin yap-işlet-devret modeliyle ihale ilanına çıkılacak. Yerli ve milli 5G ve ötesi çalışmaları başlatılacak. Muş ve Kahramanmaraş havalimanlarının terminal binaları tamamlanacak, Tokat havalimanı terminal binasının yapımına başlanacak.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule