MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
COVID-19 ÖNLEMLERİ GENİŞLETİLDİ
Havacılık Haberleri
2 Nisan 2021 Cuma 15:41

COVID-19 ÖNLEMLERİ GENİŞLETİLDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, koronavirüs önlemlerini genişleterek yeni bir genelge yayımladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 31 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak bir genelge yayımladı. Daha önce uçuş öncesi ve sonrası alınan tedbirlerin yer aldığı genelgeye iki madde daha  eklendi. Genelgede koronavirüs tedbirlerine aykırı hareket edilmesi durumunda, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun 27’nci ve 143’ncü maddesini kapsayan idari yaptırım uygulanacağı belirtildi.

1 Nisan 2021 tarihinde revize edilen "Uçuş Operasyonları Kapsamında Covid-19 Tedbirlerini İçeren UOD-2020/3G Genelgesi"ne göre, uçuş emniyetinin sağlanması için koronavirüs aşısı yapılan uçuş ve kabin ekibine, aşılamadan sonraki 48 saat içerisinde yapılan aşıya bağlı olası yan etkilerinin gözlenebilmesi için herhangi bir uçuş verilmeyecek. Ayrıca yapılan Covid- 19 aşısının Sağlık Bakanlığının uluslararası aşı veya profilaksi sertifikasına işlenmesi ve pandemi süresince bu sertifikanın uçuş görevlerinde uçuş ekibinin yanında taşınması tavsiye edildi. 

Belgeleri kontrol etmek havayolu şirketinin sorumluğunda

Revize edilen genelgede yer alan diğer bir madde ise, yurt dışından havayoluyla ülkemize gelecek yolcuları ilgilendiriyor. Eklenen maddeye göre, yurt dışından havayoluyla Türkiye’ye gelen yolcuların uçuşları öncesinde son 72 saat içerisinde register.health.gov.tr adresinden ‘Türkiye’ye Giriş Formu' dolduracak. Yolcuların bu formu doldurup doldurmadığı ise uçuş öncesinde kontrolü mobil cihaz ekranı veya kağıt çıktısı üzerinden havayolu işletmeleri tarafından sağlanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule