MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÇÖKÜŞ BÜYÜK ZARAR BÜYÜK
Dünyadan
25 Temmuz 2020 Cumartesi 09:07

ÇÖKÜŞ BÜYÜK ZARAR BÜYÜK

ABD’nin beş büyük havayolu şirketi 2020 yılının ikinci çeyreksonuçlarını açıkladı, zarar çok büyük…

ABD’de ülkenin hava trafiği kapasitesinin yüzde 73'üne sahip olan 5 büyük havayolu (American Airlines, United, Delta, Southwest ve Alaska), Covid-19 salgını nedeniyle seyahat talebinde benzeri görülmemiş çöküşle ikinci çeyrekte 11,8 milyar dolarlık zarar açıkladı. Bu havayolu şirketlerinin toplam gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87 oranında düşerek 44.1 milyar dolardan 5.7 milyar dolara indi.

Dünya genelinde olduğu gibi Amerikalılar da salgın hastalığın zirveye ulaştığı Nisan ayında seyahati, uçmayı bıraktı. Mayıs ve Haziran aylarında hava trafiğinde küçük bir kıpırdanma yaşandı.

American Airlines CEO'su Doug Parker, "Havayollarının bir aşı bulununcaya kadar talep açısından salgın öncesi döneme geri dönüşün mümkün olmadığını düşünüyorum. İnsanlar bir aşı olmadan, iş veya tatil için seyahat etmeyi istemeyecektir” dedi.

Ülkenin en büyük beşinci havayolu olan Alaska Airlines CEO'su Brad Tilden ise Temmuz ayı başında umutlandıklarını, rezervasyonlarda bir kıpırdanma yaşandığını ancak Covid-19 salgınıyla ilgili kötü haberler geldikçe bu rezervasyonların iptal edildiğini ifade etti.

Kaynak: Dan Reed - Forbes

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule