MENÜ
İstanbul 18/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÇOBANDI TUSAŞ'TA İŞE BAŞLADI
Türkiye'den
8 Eylül 2018 Cumartesi 09:19

ÇOBANDI TUSAŞ'TA İŞE BAŞLADI

Uçak mühendisi olmayı hayal eden Kastamonu’lu Ahmet Bulucu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Genel Müdürü Temel Kotil ile görüştü ve hayalini gerçeğe dönüştürme yolunda önemli bir adım attı

Kastamonu'da köyünde hayvan otlatırken uçak mühendisi olmayı hayal eden öğrenci, Kocaeli Üniversitesinde Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümünü kazandıktan sonra Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'de işbaşı yaptı.

Kastamonu Araç ilçesi Çavuşlu köyünde ikamet eden Ahmet Bulucu, köyünde çobanlık yapıyordu. Bulucu, uçak mühendisi olma hayaliyle üniversite sınavlarına girdi ve Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümünü kazandı. Ahmet Bulucu, hayallerinin peşinden koşmayı sürdürürken İhlas Haber Ajansı muhabirinin yaptığı habere konu oldu. Ahmet Bulucu, haberi basında gören TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil tarafından kurumun tesislerine davet edildi. Genç öğrenciyi makamında kabul ederek tesisleri gezdiren Genel Müdür Temel Kotil, Ahmet Bulucu’yu stajyer mühendis olarak işe aldı.

Sosyal paylaşım sitesinden açıklamada bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, "Gözünün hep yükseklerde olduğunu söyleyen Kastamonulu Ahmet Bulucu kardeşimizin hayali uçak mühendisi olmak. Bizimle yaptığı görüşme sonrasında uçaklara olan tutkusunu anlatan Ahmet Bulucu, kurumumuzda Stajyer Mühendis programımızda çalışarak hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldu" dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU-Türkiye

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule