MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÇİN’DEN YENİ NESİL İHA
Dünyadan
10 Kasım 2018 Cumartesi 06:37

ÇİN’DEN YENİ NESİL İHA

Çin'in CH-7 adındaki son nesil insansız savaş hava aracı, Zhuhai Airshow’da tanıtıldı

Askeri havacılık sektöründe yaptığı milyarlarca dolarlık yatırımlarla dikkat çeken Çin, Zhuhai kentinde düzenlenen en büyük havacılık fuarı Zhuhai Airshow’da yeni uçakları, insansız hava araçlarını (drone) ve füzelerini dünyaya tanıttı. CH-7 adındaki son nesil insansız savaş hava aracı Zhuhai Airshow’da en çok dikkat çeken teknolojilerin başında geldi.

Çin Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü (CASC) tarafından geliştirilen CH-7, 10 metre uzunluğunda ve 22 metrelik bir kanat açıklığına sahip. Drone 10-13 kilometrelik bir irtifada 15 saat boyunca havada kalabiliyor. Ayrıca CH-7'nin yüksek değere sahip hedefleri vuracak silahlara sahip olduğu belirtildi.

CH-7'nin baş tasarımcısı Shi Wen, savaş uçağını anımsatan dronun radara yakalanmadan keşif, nöbet tespiti, hava savunma operasyonu ve operasyon desteği yaptığını ifade etti.

Gelecek yıl İHA'nın testlerinin biteceğini ve 2022 yılına kadar seri üretime geçmeyi planladıklarını belirten Shi, uçağın muhtemelen yurt dışında satılacağını da vurguladı.

Euronews

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule