MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÇEVRE İÇİN ÖNEMLİ ADIM
Havacılık Haberleri
15 Şubat 2021 Pazartesi 12:00

ÇEVRE İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Paris Region, Choose Paris Region, Groupe ADP, Air France-KLM ve Airbus, havalimanlarında hidrojen kullanımına dikkat çekmek için dünya çapında benzeri görülmemiş bir çağrı başlatıyor

Paris Region, Groupe ADP, Air France-KLM ve Airbus, hava taşımacılığı faaliyetlerini karbondan arındırmak amacıyla Paris havalimanlarında hidrojenin yarattığı fırsatları keşfetmeye çağırıyor.

Fransız hükümetinin enerji geçiş stratejisi ile uyumlu olan bu farkındalık çağrısı, 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu uçaklar için çaba gösteren Avrupa Komisyonu tarafından da desteklenmektedir.

Hidrojenin havalimanı altyapılarının tasarlanma ve işletilme biçimi üzerinde devrim yaratacağı bilinciyle tüm paydaşlar, Paris havalimanlarını gerçek bir ‘hidrojen merkezi’ haline getirmeye yardımcı olacak gelişmeleri belirlemeyi ve desteklemeyi amaçlıyor.

Paris bölgesinin uluslararası tanıtımından sorumlu Uluslararası Choose Paris Region ajansının desteğiyle başlatılan uluslararası farkındalık çağrısı, büyük şirketler, küçük ve orta ölçekli işletmeler, start-up’lar, laboratuvarlar ve üniversiteler etrafında birleştirilmiş benzersiz bir havalimanı ekosistemini hidrojen etrafında inşa etmeyi hedefliyor.

Bu açık inovasyon girişimi, havalimanı kentindeki tüm hidrojen değer zinciri etrafında bu teknolojik atılımı başlatmak için önemli bir adımdır.

Beş partner, ortak bir amacı paylaşıyor: Araştırma ve teknolojilerdeki ilerlemeleri tespit etmek ve nitelendirmek ve ardından havalimanındaki hidrojen ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik olarak uygulanabilir çözümleri test etmek, özellikle gelecekte hidrojenle çalışan bir uçağı işletmek için orta vadede tedarik ve daha büyük ölçekte kullanım zorluklarını belirlemek.

Bu önemli çağrı, üç ana temaya odaklanıyor:

Depolama, transport ve dağıtım (likit veya gaz) havalimanı ortamında (depolama sistemleri, mikro sıvılaştırma, uçak yakıt ikmali, vb.) 

Havalimanı ve tüm havacılıkta hidrojen kullanımının çeşitlendirilmesi (yer hizmetleri araçları ve ekipmanları, havalimanlarına ulaşan demiryolu taşımacılığı, yer operasyonları sırasında binalar veya uçaklar için enerji temini, vb.)

Hidrojen etrafında dairesel ekonomi (sıvı hidrojenli yakıt ikmali sırasında harcanan hidrojenin geri kazanımı, bir yan ürünün dekarbonlanmış hidrojen vb. üretmek için bir reaksiyondan geri kazanımı.)

Başvurular, 11 Şubat - 19 Mart 2021 tarihleri arasında hydrogenhubairport.com web sitesi üzerinden yapılacak ve seçilen projeler Nisan ayı sonunda açıklanacak.

Airbus Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Jean-Brice Dumont, “Airbus, sürdürülebilir havacılığın geleceği için cesur bir vizyona sahip olmaya ve sıfır emisyonlu ticari uçuşa geçişi yönlendirmeye kararlıdır. Hidrojen, bu hedefe ulaşmamıza yardımcı olacak en umut verici teknolojilerden biridir, ancak bunu tek başımıza yapamayız. Bu devrim aynı zamanda düzenleyici ve altyapı ekosistemlerimizin dünya çapında değişmesini gerektiriyor. Havalimanları, bugünden itibaren bu geçişin sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu açık inovasyon girişiminin, yaratıcı projelerin ve çözümlerin geliştirilmesini teşvik edeceğini umuyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule