MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÇELEBİ PERSONELİ HAYAT KURTARDI
Türkiye'den
20 Mart 2018 Salı 12:52

ÇELEBİ PERSONELİ HAYAT KURTARDI

Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali gidiş katında fenalaşan 4 yaşındaki Libyalı kız çocuğu, Çelebi personelinin müdahale etmesi sonucu hayata tutundu

LİBYALI MALAK’IN NABZI DURDU

15 Mart tarihinde THY uçağı ile İzmir’den İstanbul’a gelen Libya uyruklu Swani ailesinin 4 yaşındaki kızları Malak Abdunaser Farag Swani, Atatürk Havalimanında fenalaştı. Kızlarının durumunun ağırlaşması üzerine çığlık atmaya başlayan annenin yardımına olay anında o noktadan giriş yapan Çelebi Hava Servisi Yolcu Hizmetleri Memuru Mert Kocagöz yetişti. Çocuğun nabzını kontrol eden Kocagöz, aldığı ilk yardım eğitimini kullanarak ilk müdahalede bulundu. Çocuğun nabzının durduğunu ve solunumun tamamen kesildiğini fark eden Çelebi memuru,  sağlık birimleri olay yerine gelen kadar çocuğun soluk borusunu tıkayan dilini çıkardı. Buna rağmen solunum normale dönmeyince 1 dakika boyunca suni teneffüs yaparak küçük kızın solunumunun geri dönmesini sağladı.

‘MERT’E MİNNETTARIZ’

Çelebi çalışanı Kocagöz, yaptığı ilk yardım müdahalesinin ardından Libyalı çocuğu sağlık ekiplerine teslim etti. Daha sonra Libyalı aileyi hastanede ziyaret eden Mert Karagöz’e teşekkür eden kızın babası,“Eğer zamanında müdahale edilmeseydi belki de kızımızı kaybedecektik. Mert’e minnettarız‘’ dedi.

‘İNSANLIK VAZİFEMİ YAPTIM‘

Olay anını anlatan Mert Karagöz, “Bu benim insanlık vazifemdi ve o an çok korkmuş olsam da soğukkanlılığımı koruyarak bu müdahaleyi yaptım‘’ dedi. Çelebi Hava Servisi İstasyon Yönetiminin, personelini bu davranışından dolayı k ödüllendirdiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule