MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BULAŞIK MAKİNESİNDEN DE SESSİZ
Havacılık Haberleri
4 Ekim 2019 Cuma 18:23

BULAŞIK MAKİNESİNDEN DE SESSİZ

Kitty Hawk'ın yeni elektrikli uçağı bulaşık makinesinden daha sessiz...

Google'ın kurucu ortağı Larry Page ve Boeing'in desteklediği havacılık kuruluşu Kitty Hawk, “Heaviside” adı verilen, elektrikle çalışan bir uçak üretti. Şirket henüz Heaviside'nin teknik özellikleriyle ilgili fazla detay bilgi vermemekle birlikte, uçağın uçuş sırasında "çok sessiz" olduğunu vurguluyor.

Heaviside, 2017'de üretilen Flyer'ın ardından geçen yıl kısa mesafe yolculuklar için tasarlanan iki koltuklu elektrikli bir uçak olan Cora'yı takip ediyor. Kitty Hawk’ın en yeni uçağı tek kişilik ancak suya iniş-kalkış da yapabilecek uçağın ilerde çok yolcu taşıyacak şekilde de dizayn edilebileceği öngörülüyor.

Heaviside, kanatlara sabitlenmiş altı adet ve kabin üzerine monte edilmiş bir çift rotor sayesinde dikey olarak iniş-kalkış yapabilme özelliğiyle piste ihtiyaç duymuyor.

Kitty Hawk, uçağın San Francisco'dan San Jose'ye 15 dakikada (48 km), ortalama 120 mil (192 km / s) hızla uçabileceğini belirtiyor. Uçak her şarjda 100 mil (160 km) uçabiliyor.

Kitty Hawk, Heaviside'i son derece “sessiz” olarak nitelendiriyor. Uçağın 1.500 feette (457 m) 38 desibel değerinde ses çıkardığını, bir helikopterin ise aynı yükseklikte 80 desibel ses verdiğini vurguluyor.

Elektrikli süpürgeleri yaklaşık 70 veya 80 desibel ses üretirken, en sessiz bulaşık makinelerinin ise 40 desibel ses çıkardığı esas alınırsa, Heaviside'in sessizlik özelliği de anlaşılabiliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule