MENÜ
İstanbul 10/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOSTANCI'DAN ADALAR'A DRONE İLE KARGO
Türkiye'den
16 Eylül 2018 Pazar 10:22

BOSTANCI'DAN ADALAR'A DRONE İLE KARGO

Drone ile kargo taşımacılığına hazırlanan PTT, Teknofest'te düzenleyeceği gösteri uçuşunun ardından ilk taşıma amaçlı denemesini Bostancı Adalar arasında yapacak. Sapanca Gölü üzerinde de deneme uçuşu yapılması planlanıyor

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik'in geçtiğimiz yıl ilk kez duyurduğu, drone ile taşımacılık projesinde son aşamaya gelindi. Bir suredir PTT ile birlikte çalışan drone üreticisi Altınay firması, taşımacılıkta kullanılacak drone'u ilk kez SAHA EXPO 2018'de görücüye çıkartırken, PTT de 20 Eylül'de Teknofest'e katılarak, bu drone'u ilk kez gösteri amaçlı uçuracak.

PTT'nin ilk kez kargo taşımacılığını ise su üstünde yapacağı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde İstanbul Bostancı'dan drone'a yüklenecek zarf, havalandıktan sonra Adalar'da belirlenen bir adrese ulaşacak. PTT, aynı zamanda Sapanca Gölü üzerinde de drone'la kargo taşıyacak. Her iki uçuşla ilgili izin süreçlerinin devam ettiği öğrenildi.

TEK MERKEZ

Test uçuşlarının başarılı bit şekilde sonuçlanması halinde birden fazla drone, coğrafi şartları uygun olan yerlerde ya da özellikle ürünlerde veya ulaşımda sorun olan yerlerde kullanılacak. Türk mühendislerin geliştirdiği yerli ve milli olma özelliğini taşıyan drone'lar otonom sürüş özelliğiyle tek bir merkezden kontrol edilebilecek. Böylece taşımacılıkta kullanılacak drone'lar hedefe ulaştıktan sonra kalkış yaptıkları bölgeye kumanda edilmeye gerek kalmadan dönebilecek.

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, drone'la kargo taşımacılığı projesini ilk kez geçen yıl Kasım ayında uluslararası e-ticaret konferansında duyurmuştu.

Eray GÖRGÜLÜ-Hürriyet

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule