MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOEING GELECEĞİN UÇAĞINI TEST ETTİ
Havacılık Haberleri
23 Ocak 2019 Çarşamba 19:19

BOEING GELECEĞİN UÇAĞINI TEST ETTİ

Boeing'in prototipini yaptığı geleceğin uçağı PAV, ilk deneme uçuşunu başarıyla tamamladı

Boeing'in Yolcu Hava Aracı (PAV) ilk deneme uçuşunu başarıyla tamamladı.

Boeing Company ve Aurora Flight Sciences birlikte yeni bir yolcu hava aracı prototipi yarattı ve test edildi. Uçak / Drone olan elektrikli uçak; gelecek nesil hava yolculuğuna öncülük ediyor.

PAV prototipi, uçuş sırasında aracın özerk fonksiyonlarını ve yer kontrol sistemlerini test eden kontrollü bir kalkış, test uçuşu ve inişini başarıyla tamamladı.

Boeing Teknoloji Sorumlusu Greg Hyslop, “Bir yılda kavramsal bir tasarımdan uçan bir prototipe geçtik” dedi.

Bir elektrikli tahrik sistemi ile güçlendirilmiş olan PAV prototipi, kalkıştan inişe kadar 50 mil (80.47 kilometre) menzile tam özerk uçuş için tasarlandı. 30 feet (9.14 metre) uzunluğunda ve 28 feet (8.53 metre) genişliğinde olan gelişmiş uçak gövdesi, teknik bir uçuş sağlamak için drone ve kanat sistemlerini birleştirdi. 

Boeing, PAV'ın yanısıra "CAV" adında 226.80 kilograma kadar taşıma için tasarlanmış insansız, tamamen elektrikli kargo hava aracı (CAV) için diğer kentsel, bölgesel ve küresel mobilite platformları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

İlk iç mekan uçuşunu geçen yıl gerçekleştiren CAV, 2019'da dış mekan uçuş testlerine geçiyor. Morgan Stanley analistleri, bu teknolojinin 2040 yılına kadar 2,9 trilyon dolarlık bir sektöre yol açabileceğini tahmin ediyor.

Kentsel yaşam için üretildi, havaalanına gitmek yok...

PAV'la trafikte kalmak yok... Elektrikli doğa dostu... Ve 1989 yılından beri pilotsuz hava taşımacılığının öncülüğünü yapıyor. PAV,  eVTOL (elektrikli dikey kalkış ve iniş) uçağı veya hava taksisidir. Daha güvenli, daha sessiz ve daha temiz yeni nesil otonom elektrikli uçakları temsil ediyor.

PAV prototipi, günümüzün mevcut ulaşım sistemlerine entegre olurken, geleceğin ulaşım zorluklarına bir çözüm sunuyor. 

PAV, yolcuları özerk bir şekilde taşıyabilir, rota planlayabilir, beklenmedik durumlara cevap verebilir ve beklenmeyen engelleri tespit ederek önleyebilir. Karmaşık ve yoğun kentsel ortamlarda gezinmek için uçak, yolculara son derece güvenli hava taşımacılığı sağlıyor. 

AURORA HAKKINDA

Aurora hava aracı şirket merkezi, Boeing tarafından yürütülen bir proje için ABD'de Manassas, Virginia'da 1989 yılında John Langford tarafından kuruldu.

Bir Boeing Şirketi olan Aurora Flight Sciences, gelişmiş insansız sistemler ile havacılık araçlarının geliştirilmesinde ve üretiminde lider... Şirketin, Bridgeport, Batı Virginia, Columbus ve  Mississippi'de üretim tesisleri bulunuyor.

Aurora’nın ayrıca Cambridge, Massachusetts, Dayton, Ohio, Mountain View, California’da Araştırma ve Geliştirme Merkezleri de bulunuyor.

Satış pazarlama amaçlı Avrupa ofisi İsviçre’nin Luzern şehrinde Aurora Swiss Aerospace adıyla faaliyet gösteriyor.

ŞEREF SEZGİN - Airkule.com

Kaynak:

www.boeing.com

https://www.aurora.aero/pav-evtol-passenger-air-vehicle/

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yorumcu
 24 Ocak 2019 Perşembe 11:23
Bizi fena halde kıskananlar bu saçmalıklarla uğraşa dursunlar, gerçek bilim yuvalarımızda "Şeytan" bilimi uzmanı yetiştirmek üzere eleman arıyoruz.
 Jan
 24 Ocak 2019 Perşembe 07:59
Good.. thanks.
 İlker
 23 Ocak 2019 Çarşamba 21:32
Muhteşem. Hayırlısı bakalım. Heyecan verici.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule