MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOEING’DEN YENİ KANAT TASARIMI
Havacılık Haberleri
10 Ocak 2019 Perşembe 08:06

BOEING’DEN YENİ KANAT TASARIMI

Boeing ultra ince ve katlanır yeni kanat tasarımını duyurdu

Boeing, TTBW (Transonic Truss-Braced Wing) olarak adlandırdığı ultra ince ve katlanır yeni kanat tasarımını duyurdu. TTBW testleri için 2000 yılından beri NASA ile işbirliği yapan Boeing’in tasarladığı yeni kanatlar, daha genişletilmiş (51.9 metre-170 feet) olarak Mach 0.75 hızlarına sahip bir Boeing 737 uçağının Mach 0.80 hızlarında uçmasına izin verecek. Yeni kanatların klasik uçaklara kıyasla yakıt tüketimini yüzde 60 oranında azaltması bekleniyor. Araştırmalar, performansı arttırırken gürültüyü ve emisyonları azaltan yenilikçi kavramlara odaklanıyor.

NASA Ames Araştırma Merkezi'nde kapsamlı rüzgar tüneli testlerinin sürdüğü yeni tasarım, Boeing ve NASA’nın, 10 yıldır devam eden Subsonic Ultra Yeşil Uçak Araştırması (SUGAR) programının bir parçası durumunda…

Airbus da boş durmuyor

Airbus ve Boeing, gelecekteki uçak tasarımları için kapalı kapılar ardında çalışıyor. Özellikle yeni hava taşıtlarına uygulanan çevre yönergelerinin artması nedeniyle, 2020'den başlayarak tamamen yeni bir uçak inşa etmek isteyen herkes yeni küresel tasarım standartlarına uymak zorunda kalacak. Yeni standardı karşılamayan firmalar, uygun tasarım ve yapım değişikliklerini gerçekleştirene kadar üretimi durdurmaya zorlanacak. 

Bu arada Airbus'ta boş durmuyor, çok önemli yeni kanat yapıları üzerinde çalışıyor. Avrupa'da Çığır Açan Laminer Uçak teknolojisi BLADE, kanat sürtünmesini azaltarak yakıt tüketimini yüzde 50, CO2 salınımını yüzde 5 azaltmayı hedefleyen Airbus'un kanat projesi… Proje ilk olarak 2017 yılında A340-300 (MSN001) uçuş laboratuarında denendi ve ilk bulgulardan ileriye doğru mükemmel bir adım olduğunu kanıtladı. 

ŞEREF SEZGİN - Airkule.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule