MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOEING'DEN ''YAZILIM GÜNCELLEME'' AÇIKLAMASI
Havacılık Haberleri
17 Mayıs 2019 Cuma 12:13

BOEING'DEN ''YAZILIM GÜNCELLEME'' AÇIKLAMASI

Boeing, simülatör testleri ve test uçuşunun da yapılmasıyla birlikte 737 MAX için MCAS yazılım güncellemesini tamamladığını duyurdu

Boeing, simülatör testleri ve test uçuşunun da yapılmasıyla birlikte 737 MAX için MCAS yazılım güncellemesini tamamladığını duyurdu. Şirket internet sitesinden yaptığı açıklamada, güncellenen MCAS yazılımıyla 360 saatten fazla süren 207 uçuş gerçekleştirildiğini vurguladı.

Boeing şu anda yazılımı kullanan pilotların uygulamadaki deneyimleri ve farklı uçuş senaryolarıyla ilgili olarak FAA’den (Federal Havacılık Dairesi) gelecek detaylı bilgileri bekliyor. Bu değerlendirmeler de ele alındıktan sonra, Boeing sertifikasyon test uçuşunu planlamak ve nihai sertifika belgeleri için FAA ile birlikte çalışacak.

Boeing Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Dennis Muilenburg, “Öncelik olarak emniyetle, yazılım güncellemesi için tüm mühendislik sınav uçuşlarını tamamladık ve son sertifikalandırma uçuşu için hazırlanıyoruz. FAA ve küresel otoritelerin ihtiyaç duydukları tüm bilgileri sağlamayı taahhüt ediyoruz. Net ve istikrarlı bir ilerleme kaydediyoruz. Güncellenen MCAS yazılımına sahip 737 MAX'ın bugüne kadarki en güvenli uçaklardan biri olacağından eminiz. Kazalar sadece güvenlik, kalite ve dürüstlük dahil olmak üzere değerlerimize olan bağlılığımızı arttırdı, çünkü hayatların yaptığımız işe bağlı olduğunu biliyoruz” dedi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yolcu
 17 Mayıs 2019 Cuma 14:26
En başta Boeing Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Dennis Muilenburg olmak üzere Boeing'in tüm üst düzey yöneticileri Boeing 737 MAX uçağına eş ve çocukları ile binip Amerika'yı turlasınlar. Ondan sonra belki yolcu güveni bu uçağa bir nebze olsun sağlanmış olur.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule