MENÜ
İstanbul 17/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOEING CEO'SU AYCI İLE GÖRÜŞECEK
Türkiye'den
21 Mayıs 2019 Salı 15:32

BOEING CEO'SU AYCI İLE GÖRÜŞECEK

Boeing 737 MAX krizinde yeni gelişme... Boeing CEO'su Cuma günü THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile görüşecek

Peş peşe yaşanan kazalar sonrası  tüm dünyada yere indirilen Boeing 737 MAX serisi uçaklarla ilgili olarak Boeing CEO’su Cuma günü THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile görüşecek.

İstanbul Havalimanı’nda görev yapan muhabirleri ziyaret eden Aycı, THY’nin de yere indirilen 12 adet MAX tipi uçaklar ve gelecekteki siparişlerine ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Aycı "Boeing ile çok sıkı görüşmeler yapıyoruz. Bu konuda en üst düzeyde karşılıklı görüşmeyi, garantileri, çözümle ilgili süreci beraberce bir kere daha ele alacağız. Bu anlamıyla da gerek yerde bekleyen uçaklarımız, gerek onların fabrikasında almayı bekleyen uçaklarımızın akıbeti konusunda ve dünyada şu anda bekleyen yerdeki uçaklar konusundaki en detaylı, net ve üst düzey bilgiyi vermek üzere CEO’ları bu hafta bana geliyorlar. Cuma günü görüşme gerçekleşecek" dedi 

Bu görüşmeden sonra planlarını gözden geçireceklerini kaydeden Aycı "Beklentimiz bu işin bu yaz bitmeden çözülmesi. Aldığımız bilgiler de yaz ortası gibi bu sorunun çözüme kavuşturulacağı şeklinde ama ben cuma günkü görüşmeyi tamamladıktan sonra daha net bilgiyi sunabilirim” diye konuştu

TAZMİNATLAR DA GÖRÜŞÜLECEK

Çok boyutlu yapılacak görüşmelerde tazminat konusunun da ele alınacağını kaydeden Aycı şunları söyledi: “Tazminat da bunun bir parçası, kayıplarımızın tazmin edilmesi bunun bir parçası. Olayları tüm taraflarıyla birlikte değerlendiriyoruz. Bu da onların bir başlığıdır. Şüphesiz ortaya çıkan kayıpların, yaşadığımız kapasite sorunlarının, belli ölçüde yaşadığımız frekans sorunlarının giderilmesi hususunda ne gibi adımlar atacakları konusunda, gerek bizim taleplerimiz, beklentilerimiz gerekse sektör realiteleri ışığında onların atması gereken, beklediğimiz adımlar var. Bu adımları da ciddiye alıyorlar ki, doğrudan bizi en üst düzeyde ziyarete geliyorlar." 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule