MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“BİZ OLMAZSAK F-35 PROGRAMI ÇÖKER”
Türkiye'den
8 Mayıs 2018 Salı 09:56

“BİZ OLMAZSAK F-35 PROGRAMI ÇÖKER”

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün, Rusya’dan S-400 füzeleri alımı nedeniyle ABD’nin F-35 projesinden Türkiye’yi çıkarmasının söz konusu olmayacağını belirtti ve “Böyle bir adım, F-35 programını çökertir” dedi

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Türkiye’nin savunma sanayii alanında uygulanacak bir ambargo nedeniyle darboğaza girmeyecek seviyede olduğunu söyledi.

Geçen ay ASELSAN’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra Genel Müdürlük görevine de getirilen Görgün, dün basın organlarının Ankara temsilcileri ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.

Yerli hava savunma sistemi çalışmalarının test aşamasına geldiğini açıklayan ASELSAN Genel Müdürü, sistemin hem Rusya hem batı sistemine entegre olabilecek nitelikte olduğunu söyledi.

Görgün, beşinci nesil savaş uçağı F-35’lerin Rusya’dan S-400 füzeleri alması sebebiyle Türkiye’ye satılmaması tartışmasıyla ilgili soruya “Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Türkiye, F-35 programının önemli ortaklarından biri. F-35 uçaklarının elektronik harp sistemlerinde TAI ile birlikte desteklerimiz olacak. Bu projenin önemli bir parçasıyız. Dışında bırakılmamız programı çökertir. Programı çökertmek istiyorlarsa, Türkiye’yi dışına çıkarabilirler. Ben gündemdekini münferit bir açıklama olarak görüyorum” diye konuştu.

Darboğaza girmeyiz

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu nedeniyle bazı batılı ülkelerin Türkiye’ye örtülü ambargo uygulama düşüncesiyle ilgili soru üzerine Görgün, “ASELSAN’ın kuruluşu, Türkiye’ye karşı uygulanan bir ambargo ile başlamış. Biz bütün bunlara hazırlıklıyız. Geçici bazı yaklaşımlar olabilir. Ama bizi darboğaza sokacak bir durumu gözlemlemiyoruz. Bir endişemiz yok. Yurt dışından alternatifli alım yapıyoruz. 63 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl üretimimizin yüzde 15’ini ihraç ettik” dedi.

Yeni halka arz

ASELSAN’ın, hisselerinin yüzde 15’inin borsada işlem gördüğünü dile getiren Görgün, yüzde 15’inin daha halka arz edileceğini söyledi. Görgün, “Şu anda en önemli gündemimiz halka arz sürecini sağlıklı yönetmek. New York, Los Angeles, Boston, Frankfurt, Londra gibi merkezlerde roadshow yapacağız. Bu süreçte yabancı fonların ilgi göstereceğini sanıyorum. Yıllardır güven veren ve kazandıran bir şirket olduk” diye konuştu. Görgün, hisse senetlerinin yabancı fonlara satışı ile TSK Güçlendirme Vakfı’nda olan yönetim yapısının değişmeyeceğini dile getirdi.

Murat Çelik-Vatan

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule