MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BİR HAFTA İÇİNDE İKİNCİ KAZAYI YAPACAKTI
Dünyadan
1 Kasım 2018 Perşembe 10:00

BİR HAFTA İÇİNDE İKİNCİ KAZAYI YAPACAKTI

Endonezya Surabaya Adası Sultan Hasanuddin Uluslararası Havalimanı’na iniş için yaklaşma sırasında Lion Air ve Batik Air’e ait uçakların çarpışma tehlikesi atlattıkları ortaya çıktı

Endonezya'nın başkenti Cakarta’dan Sumatra Adası’ndaki Pangkal Pinang kentine gitmek üzere, kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra düşen Lion Havayolları'na ait Boeing 737 Max 8 tipi uçakta mürettebatla birlikte 188 kişi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz Pazartesi günü meydana gelen bu facianın ertesi günü de bir başka Lion Air uçağının Endonezya Sultan Hasanuddin Havalimanına inişte havada çarpışma tehlikesi atlattı.  

Endonezya Surabaya Adası Sultan Hasanuddin Uluslararası Havalimanı’na iniş için yaklaşma sırasında Lion Air ve Batik Air’e ait uçakların çarpışma tehlikesi atlattıkları ortaya çıktı.

Sultan Hasanuddin Havalimanına iniş için yaklaşma sırasında Hava Trafik Kontrolörü, Lion Air’e ait JT3795 sefer sayılı Boeing 737-900ER pilotlarına 10 bin feet, Batik Air’e ait ID6137 sefer sayılı Airbus A320-200 uçağına ise 11 bin feet’e inilmesi talimatını verdi. Ancak Batık Air uçağı 11 bin feetten daha fazla alçalınca TCAS uyarısı geldi ve havada çarpışma atlatıldı. Bu sırada Batik Air uçağının Lion Air uçağına 100 metreye kadar yaklaştığı belirtildi.

Uçak arızalı uçuyormuş

Öte yandan Endonezya’da kalkış sonrası denize düşen Lion Air’e ait Boeing 737 MAX8 tipi uçağın, kazanın 2 gün öncesinden beri altimetre arızasıyla uçtuğu belirtildi. Havacılık muhabiri Jon Ostrower, Lion Air JT610 uçağının bakım günlüğünün üç farklı versiyonunu ortaya çıkardı ve uçağın irtifa okumalarıyla ilgili sorunları özellikle belirtti. Altimetre arızasının, uçuşta “No-Go” diye adlandırılan uçuş yapılamaz major hata olduğu kaydedildi.

 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule