MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BİR BAŞARI HİKAYESİ
Dünyadan
17 Ağustos 2019 Cumartesi 09:28

BİR BAŞARI HİKAYESİ

Ural Havayolları pilotları Damir Yusupov ve Georgi Murzin’e Devlet Başkanı Putin tarafından “Rusya Kahramanları” unvanı verildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ural Havayolları pilotları Damir Yusupov ve Georgi Murzin’e “Rusya Kahramanları” unvanını verdi.

Kaptan Pilot Damir Yusupov, 15 Ağustos sabahı Zhukovsky Havalimanı’ndan kalkıştan hemen sonra martı sürüsüne girerek 2 motorunu da kaybeden Ural Havayolları'na ait Airbus A321 uçağı uçağı, iniş takımları kapalı durumdayken mısır tarlasına indirerek 233 kişinin hayatını kurtardı.

2.pilot Georgy Murzin de Yusuphov ile birlikte “Rusya Kahramanı” unvanı alırken, kabin görevlileri Nadezhda Vershinina, Dmitry Goncharenko, Aliya Slyakayeva ve Yana Yagodina'ya “Cesaret Nişanı” verildi.

Kaptan Damir Yusupov bir helikopter pilotunun oğlu.

3.000'den fazla uçuş saati var. Pilot olmadan önce, Rusya'da avukat olarak çalıştı ve daha sonra 32 yaşında bir uçuş okuluna katıldı. Dört çocuk babası, 2013'te mezun olduktan sonra Ural Havayolları ile uçtu. 2018 yılında A321’de kaptan oldu.

2. pilot Georgy Murzin, lisansını sadece iki yıl önce aldı. 2017'de St. Petersburg Devlet Sivil Havacılık Üniversitesi'nden mezun oldu ve 2018'de Ural Havayolları tarafından işe alındı. Genç pilotun sadece 600 uçuş saati var.

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule