MENÜ
İstanbul 12/16
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BİR ATC GÖZÜNDEN PİLOTLAR
Havacılık Haberleri
4 Haziran 2023 Pazar 11:10

BİR ATC GÖZÜNDEN PİLOTLAR

Deneyimli Hava Trafik Kontrolörü Matthew Starr, görev yaptığı yıllarda biriktirdiği izlenimlerinden, pilotları öne çıkan özelliklerine göre analiz etti

Deneyimli Hava Trafik Kontrolörü (ATC) Matthew Starr, görev yaptığı yıllarda sürekli irtibat halinde oldukları pilotlarla ilgili izlenimlerini kaleme aldı.

Görevdeyken sayısız pilotla temas kuran hava trafik kontrolörlerinin gözünden pilotlar, hangi özellikleriyle ayırt ediliyor? Hava Trafik Kontrolörlerinin en sevdiği pilotlar hangileri?  

Hava Trafik Kontrolörü Matthew Star, izlenimlerini aktarırken bu soruları da yanıtladı.

Özensiz Pilot

Matthew Starr’a göre “Özensiz Pilot” olarak tanımladığı gruba dahil olanlar, problemler karşısında yeterli özeni göstermeyen, Türkçe deyimiyle adeta ‘Kervan yolda düzülür’ mantığını uygulayan pilotlar. Onlara göre genelde “her şey yolunda” görünür.  Frekansta modern bir kovboy gibi havalı ve gevşek konuşurlar.

Kontrolörler bu tür pilotları kolayca fark eder ve tedbiri elden bırakmazlar.

Profesyonel Pilot

Bu gruptaki pilotlar kısa, öz ve gerektiği gibi konuşurlar. Her zaman güven verirler. İşinizi zevkle yapmanızı sağlarlar.

Profesyonel pilot kendini kötü bir durumda bulduğunda soğukkanlılığını kaybetmez. Sakin kalırlar, işi yaparlar ve sonra soru sorarlar. Bu tür pilotlar kuralları, sorumluluğu ve sabırlı olmayı gayet iyi bilirler.

Profesyonel pilotla çalışmak insanı rahatlatır. Hava Trafik Kontrolörleri bu tür pilotlara her zaman güvenir ve saygı duyar.

Huysuz Pilot

Kimse huysuz bir insanın yanında vakit geçirmekten hoşlanmaz. Huysuzluk, insanın performansını olumsuz etkilediği gibi, bu durumu çevresine de yansıtan, rahatsızlık veren bir özellik.

Kolay değil ama “huysuz pilot” olarak tanımlanan pilotlara öneri, her zaman olumlu şeyler yapmaya çalışın. Bir fark yaratacaksınız.

Mutlu Pilot

Hava Trafik Kontrolörü, mutlu bir insanla karşılaşmayı ‘hoş bir deneyim’ olarak değerlendiriyor. Hayattan zevk aldığını bilen pilotlar, muhatap olduğu hava trafik konrolörünü olumlu etkiliyor.

Çoğu kişinin bildiği gibi, hava trafik kontrolü genellikle stresli bir iştir. Stres tüm insanları farklı şekilde etkiler, ancak her zaman olumsuz bir etki de yaratır. Günlük hayatımızda bu stresi yönetmek zor olabilir. Mutlu bir pilotun sağlayacağı rahatlama göz ardı edilemez.

Her Şeyi Bilen Pilot

Havacılık endüstrisinde çok sayıda akıllı insan var. Havacılığın karmaşık kavramlarını ve düzenlemelerini kavrayamazsanız, çok uzun süre dayanamazsınız. Havacılık endüstrisinde başarıya ulaşan aktörler, başarıyla gurur duymalı, ancak bilinmesi gereken her şeyi bildiğini de varsaymamalı. Her zaman öğrenecek yeni bir şeyler vardır. Dolayısıyla her şeyi bildiğini düşünerek davranan pilotlar da, hava trafik kontrolörlerini olumsuz etkileyen grubu oluşturuyor. Hava Trafik Kontrolörleri, bu tür pilotlara biraz daha alçakgönüllü ve öğrenmeye açık olmalarını öneriyor.

Meraklı Pilot

Havacılık, en ilginç ve teknik endüstrilerden biridir. Bilinmesi gereken her şeyi öğrenmek neredeyse imkansız ama en azından bunu denemekte büyük fayda var. Merak, bu öğrenmenin ilk adımıdır. Çoğu hava trafik kontrolörü, özellikle meraklı pilotlarla havacılık bilgilerini paylaşmaktan gerçekten zevk alır.

Meraklı pilotlar, havacılık sistemi hakkındaki bilgilerini sürekli geliştiriyor.

Kaynak: Matthew Starr - generalaviationnews.com

https://generalaviationnews.com/2023/05/31/what-kind-of-pilots-do-air-traffic-controllers-love/
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule