MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BİLİM VE İNSANLIK İÇİN BİR UMUT
Dünyadan
9 Haziran 2019 Pazar 09:13

BİLİM VE İNSANLIK İÇİN BİR UMUT

Kaliforniya Eyalet Teknoloji Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının ürettiği karbondioksiti solunabilir oksijene dönüştürebilen reaktör, uzay araştırmaları için çığır açacak

Kaliforniya Eyalet Teknoloji Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının ürettiği Caltech reaktörü, karbondioksiti, uzay yolculukları için “solunabilir” oksijene dönüştürebiliyor.

Oksijen her ne kadar evrende çok miktarda olsa da, insanın soluyabileceği formda olmuyor. Caltech'teki araştırmacılar, karbondioksiti moleküler oksijene, yani solunabilecek hale dönüştürebilen bir reaktör üretmeyi başardılar. Bu sayede dünyadaki iklim değişikliği ile mücadele etmek ve uzaydaki yaşam için ihtiyaç duyulan oksijenin üretilmesi mümkün olacak.

Oksijen, insan için uzay araştırmalarına en büyük engellerden birisi… Çünkü ancak Dünya’da bulunan solunabilir oksijeni, araştırmalar için uzaya götürmek, pahalı ve sürdürülemez bir yöntem...

Bu nedenle yeni çalışmadaki araştırmacılar, oksijen üretmenin başka bir yolunu araştırdılar ve bir reaktör geliştirdiler. Bu reaktör, karbondioksiti solunabilir oksijene dönüştürüyor.

Reaktör gelecekte Ay'a, Mars'a veya ötesine seyahat eden astronotlar için oksijen üretebilecek. Bu da bilim ve insanlık için çok önemli bir adım olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule