MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BAHAMALAR'DA ''DORIAN'' FELAKETİ
Dünyadan
4 Eylül 2019 Çarşamba 09:10

BAHAMALAR'DA ''DORIAN'' FELAKETİ

Bahama adalarını vuran Dorian Kasırgası 7 kişinin ölümü, çok sayıda insanın yaralanmasına ve büyük yıkıma neden oldu. Uluslararası havalimanı sular altında kaldı

Dorian Kasırgası, Atlas Okyanusu'ndaki Bahama adalarını vurdu. Aralıksız devam eden yağış nedeniyle su seviyesinin evlerin üst katlarına kadar çıktığı Bahamalar'da birçok kişi çatılarda mahsur kaldı. Kasırga en az yedi kişinin ölümüne çok sayıda insanın yaralanmasına, 13 bin evin yıkılmasına neden oldu.

Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis kasırga için "Tarihi bir trajedinin ortasındayız. Yıkım emsali görülmemiş kadar büyük" ifadesini kullandı.

Toplam nüfusu 70 bin olan Abaco ve Grand Bahama adalarını vuran rüzgar ve yağış evlere ve iş yerlerine büyük zarar verdi. Deniz suyunun yükselmesiyle bu adalarda denizden en yüksek nokta yalnızca 12 metre yüksekliğe indi. Freeport’ta bulunan Grand Bahama Uluslararası Havaalanı 2 metre su altında kaldı. Havalimanından en son yolcu uçağının Cumartesi günü havalandığını o günden beri uçuş yapılamadığı bildirildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule