MENÜ
İstanbul 13/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AYJET YENİ UÇAĞINI TESLİM ALDI
Havacılık Haberleri
10 Eylül 2019 Salı 11:10

AYJET YENİ UÇAĞINI TESLİM ALDI

Türk Sivil Havacılık sektörünün en çok tercih edilen uçuş okulu AYJET'in Belçika'dan satın aldığı 16 SONACA 200PRO uçaklarının ilkinin teslimatı yapıldı

Türk Sivil Havacılığında yetiştirdiği donanımlı pilotlar ile en çok tercih edilen uçuş okulu olan AYJET, artan pilot ihtiyacını göz önünde bulundurarak filosundaki eğitim uçağı sayısını artırma kararı almış ve Belçika’nın SONACA firmasından toplam 16 adet SONACA200 PRO tipi uçak sipariş etmişti.

Ayjet'in ilk SONACA200 PRO uçağının teslimatı gerçekleşti. Uçağın teslimi için Hezarfen Havaalanı'nda düzenlenen törene Belçika’nın İstanbul Konsolosu Serge Dickschen,  SONACA CEO’su Harold Van Der Straten, Ticaret Müdürü Pierre Van Wetter ve AYJET yöneticileri katıldı. .

 AYJET Genel Müdürü Kaptan Pilot Celal Cingöz, SONACA200 PRO’nun Belçika yapımı, metal gövde tek motorlu 16 uçakla birlikte filonun 40 uçağa ulaşacağını belirterek, "16 uçağın yanısıra 2 adet de ZLİN 242 L tipi akrobasi uçağı sipariş ettik. SONACA200 PRO, sadece eğitim amaçlı tasarlanmış bir uçak. Genel Havacılıkta da kullanılabilen bu uçaklar, koltuklarının yan yana olması, kuyruk sürtmelerine karşı yüksek olması gibi özellikleriyle eğitim için ideal sayılıyor. Uçağın kokpit dizaynı, glass kokpit ve en son teknoloji üretimi olmasıyla AYJET için büyük avantaj sağlayacak" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule