MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AYJET 71. DÖNEM ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU
Havacılık Haberleri
8 Ekim 2018 Pazartesi 17:41

AYJET 71. DÖNEM ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU

5 Ekim 2005 tarihinde uçuş eğitimine başlayan AYJET Uçuş Okulu, uçuş eğitiminde 13’ncü yılını başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor

AYJET, geçtiğimiz cumartesi günü sektör temsilcileri ve önceki dönemlerde mezun olan pilotlarıyla beraber 71’ inci dönem pilotlarını mezun etti. Hezarfen Havaalanı’nda gerçekleştirilen geleneksel AYJET gününde 12 genç pilot diplomalarını alarak bröve taktı.

865 PİLOT YETİŞTİRDİ

AYJET, şimdiye kadar 70 dönemde uçuş eğitimi verdiği ATPL(Frozen) pilot lisansına sahip mezunlarından 419’ u THY, 171’ i Pegasus,  81’ i Sun Express ve diğerleri değişik havayollarında olmak üzere toplam 865 pilot kokpitteki yerlerini alarak havayollarında uçmaya başladı. Uçuş okulu, filosunda bulunan 22 uçağı ile, kurulduğu günden bugüne kadar 11 yıl içinde 244 bin 870 saatin üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

AYJET Uçuş Okulu, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Özyeğin Üniversitesi ile pilotaj eğitiminde iş birliği başlattı ve böylece ülkemizde bir vakıf üniversitesi ile özel bir uçuş okulu pilotaj eğitiminde işbirliği yaparak bir ilki hayata geçirdi. Özyeğin Pilotaj Lisans Bölümü Haziran 2016 döneminde ilk mezunlarını verdi. Bu modelin ülkemiz sivil havacılığı için çok önemli yararlar sağlayacağı değerlendiriliyor.

THY İLE İŞ BİRLİĞİ

Ayrıca AYJET Uçuş Okulu ile THY A.O. arasında 15 Ocak 2015 tarihinde uçuş eğitiminde işbirliği sözleşmesi imzalandı. Bu iş birliği kapsamında, bugüne kadar Türk Hava Yolları adına 80 öğrenci AYJET’ te uçuş eğitimlerini başarıyla tamamladı ve Türk Hava Yolları’nda kokpitteki yerlerini aldı. Ayrıca her biri 18 öğrenciden oluşan 5 grup daha THY adına uçuş eğitimine başlatılarak,15 Ekim 2018 tarihinde 20 öğrenciden oluşan 10. Grup THY adına uçuş eğitimine başlayacak.

Disiplinli ve kaliteli eğitimiyle havacılık sektöründe saygın bir yer edinen AYJET, yetiştirdiği pilotlarla büyümeye devam etmekte ve hızla büyüyen Türk Sivil Havacılığına değerli katkılar sağlamakta.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule