MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AY ROKETİ ÇALIŞMASI ASKIYA ALIYOR
Dünyadan
22 Mart 2020 Pazar 09:20

AY ROKETİ ÇALIŞMASI ASKIYA ALIYOR

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla iki uzay merkezini kapatıyor

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Yöneticisi Jim Bridenstine, ajansın Ay roketi geliştirilen New Orleans'deki Michoud tesisinde çalışmaların askıya alınacağını ve roket ek motorunun test edildiği Mississippi'deki Stennis Uzay Merkezinin geçici kapatılacağını duyurdu. Ajansın bu önlemlerinin, NASA'nın Ay'a 2024'te astronot gönderme misyonunun ertelenmesine yol açabileceği belirtildi.

NASA, Ajansın California ve Alabama'daki Ames Araştırma ve Marshall Uzay Uçuş merkezlerinde görevli 2 çalışanda yeni tip koronavirüs tespit edilmesi üzerine evden çalışma sistemine geçildiğini açıklamıştı.

17 BİN ÇALIŞANI EVİNE GÖNDERDİ

NASA koronavirüs salgını nedeniyle tüm çalışanlarını eve yolladığını açıkladı. Yani NASA'da çalışan 17 bin kişi evine gönderildi.

Bu olay NASA için ilk kez yaşanıyor. NASA'nın kamu işleri ofisi tarafından gönderilen açıklamada NASA yöneticisi Jim Bridenstine, “Tüm personeller, bir sonraki duyuruya kadar zorunlu tele-çalışmaya geçecekler.

Görev için gerekirse personele yerinde erişim hakkı verilmeye devam edilecek. Bazı çalışanlar KOVID-19 için yaptıkları test sonucu pozitif çıktılar. Virüsün, topluluklarımız arasında daha fazla yayılmasını önlemek için bu önleyici adımı atmamız şart.” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule