MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AY'IN KARANLIK YÜZÜNE İNİŞ
Dünyadan
3 Ocak 2019 Perşembe 10:23

AY'IN KARANLIK YÜZÜNE İNİŞ

Geçen ay uzaya gönderilen Çin'in insansız uzay aracı Çang'ı-4 Ay'ın dünyadan görünmeyen karanlık yüzüne yerel saatle 10.26'da başarılı şekilde indi

Çin Merkezi Televizyonu (CCTV), geçen ay uzaya gönderilen Çang'ı-4 insansız uzay keşif aracının Ay'ın dünyadan görünmeyen karanlık yüzüne yerel saatle 10.26'da başarılı şekilde iniş yaptığını duyurdu. Keşif aracı iniş yaptığı yerden ilk fotoğrafları da gönderdi.

Ay'ın karanlık tarafına inen ilk keşif aracı olan Çang'ı-4, derin uzay gözlemi ve Ay'ın diğer bölgesinde daha fazla araştırma imkanı sağlayacak. Bununla birlikte keşif aracı Ay'da çeşitli minerallerin incelenmesi ve örnekler toplanması için de kullanılacak.

​​Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA), Çang'ı-4'ün geçen hafta Ay'ın karanlık tarafına iniş hazırlığı yaptığını ve bu kapsamda Çinli bilim adamlarının iniş hazırlıkları için görüntüleme aygıtlarını ve ölçüm dedektörlerini kontrol ettiğini açıklamıştı.

CNSA, Çang'ı-4'ün geçen hafta Ay'ın karanlık tarafına iniş hazırlığı yaptığını ve bu kapsamda Çinli bilim adamlarının iniş hazırlıkları için görüntüleme aygıtlarını ve ölçüm dedektörlerini kontrol ettiğini açıklamıştı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule