MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ATATÜRK HAVALİMANI’NA ‘KAPAN’LI ÖNLEM
Türkiye'den
20 Şubat 2018 Salı 10:37

ATATÜRK HAVALİMANI’NA ‘KAPAN’LI ÖNLEM

Türkiye’nin en büyük sınır kapısı olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yeni bir güvenlik önlemi alınıyor. Havalimanı nizamiyesine kurulacak ‘kapan’ sistemiyle şüpheli araçlar artık polisten kaçamayacak

ARTIK KAÇAMAYACAKLAR

DEAŞ'ın 28 Haziran 2016'da hain saldırısında 46 kişinin yaşamını yitirdiği Atatürk Havalimanı'nda alınan güvenlik önlemlerine bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak 29 Ocak gecesi havalimanına gelen ve polisin şüphe üzerine durdurmak istediği bir araç ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmıştı. Benzer vakaların önlenmesi için havalimanının girişine birkaç sene önce monte edilen açılıp kapanan kapaklı sistem, yağmur suları nedeniyle arızalanarak işlevsiz hale geldi.Yaşanan bu olay yetkilileri harekete geçirdi.

HAVALİMANININ GİRİŞİNE KONULACAK

Polis, bu sistem yerine ‘kapan’ diye tabir edilen ‘dur’ ikazlarına uymayıp kaçmaya çalışan araçları durdurabilmek için yeni bir önlem almaya karar verdi. Halen havalimanının bazı bölgelerinde bulunan kapan sistemi, Atatürk Havalimanı’nın girişine de konulacak.

Şüpheli araçlar kaçmaya çalıştığında kapan açılacak. Böylece araçların lastiğini patlatacak ve uzaklaşmalarını önleyecek. Kapan sisteminin kurulması için Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin(DHMİ) ihaleye çıkacağı öğrenildi. 

Süleyman ŞEN-AİRKULE.COM/ÖZEL

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule