MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ATATÜRK HAVALİMANI İŞ JETLERİNİ UÇURACAK
Havacılık Haberleri
13 Mayıs 2018 Pazar 12:13

ATATÜRK HAVALİMANI İŞ JETLERİNİ UÇURACAK

Atatürk Havalimanı'nin geleceği netleşiyor, iş jetlerini uçuracak

Dünya havacılığın yeni merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nın 5.5 ay sonra açılmasıyla beraber tarifeli uçuşlara kapanacak Atatürk Havalimanı’nın geleceği de artık netleşiyor.Atatürk Havalimanı iş jetleri uçuşlarının da olacağı genel havacılık uçuşlarına, müstakil kargo, eğitim uçuşlarına, bakım onarım hangarlarına, havacılıkla ilgili eğitim merkezlerine ve fuarlara ev sahipliği yapacak. Bunun yanı sıra AHL’nin İstanbul Yeni Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nın da yedek meydanı olması bekleniyor.

İŞ JETİ KULLANIMI ARTACAK

Özellikle iş jetleri için yaşanan slot sorunu da Atatürk Havalimanı’nın genel havacılık faaliyetlerine devam etmesiyle beraber sona erecek. İş insanlarının istediği saatte uçuş yapmalarında büyük rahatlama olacak.İş insanları kullanmadıklarında da kiraladıkları iş jetleri slot problemlerinin ortadan kalkmasıyla daha çok kullanılacak.

YEDEK MEYDAN OLMASI DA BEKLENİYOR

Atatürk Havalimanı’nın gerek İstanbul Yeni Havalimanı gerekse Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yedek meydanı da olması bekleniyor. Yetkililer, İstanbul Yeni Havalimanı açılır açılmaz Kasım ayından itibaren acil olarak Atatürk Havalimanı’nın yapılandırılmasına, nasıl kullanılacağına odaklanacaklarını belirtti.

“HAVACILIĞIN GELECEĞİ İÇİN YAPISININ KORUNMASI LAZIM”

Üst ve altyapısı iyi olan Atatürk Havalimanı’nın terk edilecek bir yer olmadığının, korunması gerektiğine özellikle vurgu yapan yetkililer, “Londra gibi büyük kentlerde mutlaka büyük havalimanlarının yedek meydanları korunuyor. Atatürk Havalimanı da yedek meydan olarak havacılığın emniyet sübabı olarak kalmalıdır. Buranın korunması havacılık sektörü ve İstanbul’un hub merkezi olmasının güvencesi.Türkiye’de havacılık büyük bir hızla geliştiği için 10 yıl sonra Atatürk Havalimanı’nın da aktif olarak kullanılacağını düşünüyoruz. Havacılığın geleceği için yapısının korunması gerekiyor. Burası terk edilmiş veya terk edilecek bir yer haline gelmemelidir” dedi.

GÖKHAN ARTAN - Habertürk

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kim demiş
 13 Mayıs 2018 Pazar 12:33
Bu açıklamayı kim yapmış? İsmini neden açıklamamış?Bence kim yaptıysa hayal görüyor
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule