MENÜ
İstanbul 11/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ATAK 2 EMNİYET’E TESLİM EDİLDİ
Havacılık Haberleri
25 Şubat 2021 Perşembe 14:08

ATAK 2 EMNİYET’E TESLİM EDİLDİ

Türk mühendisleri tarafından üretilen Atak Faz 2 versiyonu helikopterin Ankara TUSAŞ’ta Emniyet Müdürlüğü’ne teslim töreni gerçekleştirildi. Atak 2, birçok özelliğiyle Atak Faz1’den ayrışıyor

Atak helikopterleri daha önce Mehmetçik ve Jandarma’nın hizmetine sunulmuştu. Bugün de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hizmetine sunuldu. TUSAŞ’ta bir teslim töreni düzenlendi.

Törene Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in yanında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz katıldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, TUSAŞ tesislerinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kara Kuvvetleri ve jandarmada hizmet veren Atak helikopterini, Emniyet Genel Müdürlüğüne sunmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Teslimatı yapılan Atak Faz-2 helikopterinin lazer ve radar ikaz sistemleriyle donatıldığını ifade eden Kotil, "Sahada çok güzel performans gösterecek. Atak, yüksek irtifada performansı dünyanın en iyi helikopteridir. Motor gücü sıcaklık ve irtifadan dolayı zaafa düşmüyor. Dolayısıyla Türkiye ve yakın coğrafyada etkin bir hizmet veriyor" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule