MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ASTRONOTUN ZOR KARARI
Dünyadan
9 Ekim 2020 Cuma 12:00

ASTRONOTUN ZOR KARARI

ABD'li astronot, kızının düğününü kaçırmamak için Boeing'in ilk insanlı uzay seferine katılmayacak

ABD'li astronot Chris Ferguson, Boeing'in personel taşıyıcı "CST-100 Starliner" uzay mekiği ile gelecek yıl yapmayı planladığı insanlı test uçuşuna kızının düğününü kaçırmamak için katılmaktan vazgeçti.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA'nın 2011'de Space Shuttle mekiğiyle yaptığı son insanlı uzay seferinin ekip komutanlığını yapan deneyimli astronot, kişisel Twitter hesabında paylaştığı videoda "ailevi sebepler nedeniyle" görevden çekildiğini duyurdu.

Associated Press, Boeing şirketi kaynaklarına dayanarak verdiği haberinde, astronotun kızının gelecek yıl düzenlenecek düğününü kaçırmamak için bu yönde bir karar karar aldığını bildirdi.

Sosyal medya hesabından gelecek yılın aile bireyleri için önemli dönüm noktalarının yaşanacağı bir yıl olacağını ve bu nedenle onların yanında olmak istediğini belirten Ferguson, "Yeni bir göreve hazırlanıyorum. Bu görevde Dünya'ya ayak basmam ve benim için en önemli ekibe, aileme öncelik vermem gerekiyor. Starliner ekibi ve NASA astronotlarıyla birlikte çalışmayı sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.

Boeing'in 2021'de gerçekleştirmeyi planladığı ilk insanlı test uçuşu için ekip lideri seçilen Ferguson'un yerini, onun yedeği olarak eğitimlere katılan NASA astronotu Butch Wilmore'un alması bekleniyor. Ekipte Wilmore'un yanı sıra NASA astronotları Mike Fincke ve Nicole Mann da yer alacak.

Yörüngeye yerleşemeyen Boeing'in Starliner kapsülü yerküreye geri döndü

NASA, 2014'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) özel şirketlerin ürettiği mekiklerle personel taşımak üzere "Ticari Mürettebat Geliştirme" programını başlatmıştı.

EuroNews

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule