MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AŞI OLMUŞ TURİST KABUL EDİLECEK
Dünyadan
14 Nisan 2021 Çarşamba 17:38

AŞI OLMUŞ TURİST KABUL EDİLECEK

İsrail’in, 23 Mayıs’tan itibaren Covid-19 aşısı olmuş turistleri kabul etmesi planlanıyor

Covid-19 salgını nedeni ile ağır darbe yiyen turizm sektörü, 1 yılın ardından İsrail’de yeniden açılmaya hazırlanıyor. İsrail Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından turizm sektörünün yeniden açılmasına ilişkin hazırlanan taslağa göre, İsrail’in 23 Mayıs’tan itibaren Covid-19’a karşı aşılanmış turistleri kabul etmeye başlaması planlanıyor.

Bakanlıklar, taslağın ilk aşamasında sınırlı sayıda turist grubunun ülkeye gelmeye başlayabileceğini ve ikinci aşamada ise bireysel yolcuların İsrail’e girmesine izin verileceğini belirtti.

Taslağa göre, tüm ziyaretçilerden İsrail uçağına binmeden önce negatif sonuçlu PCR testi ve başkent Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Uluslararası Havaalanında aşı olduklarını kanıtlayan bir antikor testi sunmaları isteniyor.

Bakanlıklar, “Antikor testi ihtiyacını iptal etmek için çeşitli ülkelerle aşı sertifikası üzerinde fikir birliği için görüşmeler devam edecek” dedi.

“GÖKYÜZÜNÜ AÇMAK TURİZM SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRACAK”

İsrail Turizm Bakanı Orit Farkash-Hacohen ise yaptığı açıklamada, taslak plan ile ülke turizminin yeniden canlanması konusunda umutlu olduğunu belirterek, “Sadece uluslararası turizm için gökyüzünü açmak turizm sektörünü gerçekten canlandıracak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule