MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANTİMİKROBİYAL KUTULAR KULLANIMDA
Havacılık Haberleri
12 Eylül 2020 Cumartesi 09:45

ANTİMİKROBİYAL KUTULAR KULLANIMDA

Delta Airlines yolcuları, havalimanlarında güvenlik noktalarından geçişte eşyalarını antimikrobiyal kutulara koyacak

Delta Airlines, yolcuları için ana havalimanlarında güvenlik kontrol noktalarına antimikrobiyal plastik kutular koyacak. Delta Hava Yolları ve Ulaşım Güvenliği İdaresi (TSA) işbirliğiyle uygulama Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanında başlayacak.

Finlandiyalı ve İngiliz araştırmacıların 2018 yılında yaptığı bir araştırmada, güvenlik kontrol noktalarında x-ray cihazlarından geçişte yolcu eşyalarının konulduğu plastik kutular, virüs açısından riskli görülmüştü. Hatta bu kutularda, tuvalet yüzeylerinden daha fazla virüs tespit edildi.

Bunun üzerine üretilen antimikrobiyal kutularda bir katkı maddesi kullanılarak virüs riski en aza indirildi. Ancak Ulaşım Güvenliği İdaresi yolculara, güvenlik kontrol noktalarından geçişten önce ve sonra ellerini yıkamalarını ve mümkün olduğu kadar ceplerinde taşıdıkları cüzdan, anahtarlık, telefon gibi eşyaları çantalarında bulundurmalarını tavsiye ediyor.

Delta Havayolları ve TSA işbirliğiyle kullanıma sunulacak olan antimikrobiyal kutular Atlanta Havalimanından başka Minneapolis / St. Paul, Los Angeles, New York LaGuardia ve JFK havaalanlarına yerleştirilecek.

Kemal AKMAN - Chicago

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule