MENÜ
İstanbul 13/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANTALYA KAZASININ 41.YILDÖNÜMÜ
Havacılık Haberleri
19 Eylül 2017 Salı 14:54

ANTALYA KAZASININ 41.YILDÖNÜMÜ

Bundan tam 41 sene önce Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Antalya seferini yapan uçağı Isparta Karatepe’de düştü

TC-JBH tescilli, Boeing 727 tipi ‘Antalya’ isimli uçak 19 Eylül 1976’da Antalya meydan yaklaşması sırasında Isparta Karatepe mevkiinde düştü.

Uçak saat 22:45'te İstanbul-Antalya seferini yapmak üzere 8 kişilik mürettebat ve 146 yolcu ile Yeşilköy Havalimanı'ndan havalandı. Kaptan pilot Celal Topçuoğlu'nun kokpiti terk etmesiyle, yardımcı pilot uçağın kontrolünü eline aldı. Saat 23:11'de, yardımcı pilot Sacit Soğangöz Isparta'nın kuzeyinde, bir doğru olarak uzanan otoyolu Antalya Havalimanı'nın pist ışıkları sanarak daha Isparta üzerindeyken uçağı inişe geçirdi. Durumunu Antalya kuleye bildirdi ancak Antalya kule uçağın ne radarda ne de çıplak gözle kendi bölgesinde görülmediği yönünde uçağı uyardı.

Uçak 150 metre (492 feet) irtifaya indiğinde, kaptan pilot Celal Topçuoğlu uçağın alçalışını fark ederek hemen kokpite döndü. Tam güç vererek uçağı tırmanışa geçirmeye çalıştıysa da uçak saat 23:15'te Karatepe mevkiinde sağ tarafından bir tepeye çarptı.

Mürettebat ve yolculardan kurtulan olmadı. Kazada bağımsız Aydın milletvekili Kemal Ziya Öztürk ile 1972'de Sofya'ya kaçırılan Truva uçağının hosteslerinden Feyzan Güngör'ün de aralarında bulunduğu 154 kişi yaşamını yitirdi. Antalya'nın sevilen simalarından, mobilya tasarımcısı ve zamanın Antalya Gazetesi spor yazarlarından Raif Baysan bu elim kazada yaşamını yitirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule