MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANTALYA HAVALİMANINI GEZDİLER
Havacılık Haberleri
3 Aralık 2018 Pazartesi 13:15

ANTALYA HAVALİMANINI GEZDİLER

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sivil Havacılık Topluluğu, öğrencilerin pratikte edindikleri bilgileri uygulama alanında görmeleri amacıyla, Antalya Havalimanına teknik gezi düzenlendi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sivil Havacılık Topluluğu akademik danışmanı Öğretim Görevlisi Ramis Onur Örük ve Topluluk Başkanı Rıza Adnan Uysal'ın koordinatörlüğünde gerçekleşen gezide öğrenciler Antalya havalimanının tüm birimlerini inceleme fırsatı buldu.

Havayolu şirketlerinin iç-dış hat operasyonlarını izleyen öğrenciler, TGS Antalya İstasyon Başmüdürlüğü personeli tarafından yolcu hizmetleri kapsamında check-in, boarding ve arrival işlemlerini takip ettiler. Öğrenciler daha sonra harekat bölümü tarafından gerçekleşen uçak altı operasyonları canlı olarak izledi. Apron sahasında uçak altı gezileri gerçekleştirilmesinin yanında ramp hizmetleri ve araçları tanıyıp uygulama anında marshalling hareketlerini, yakıt alım, bagaj yükleme boşaltma gibi operasyonları incelediler.

Daha sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerince öğrencilere havaalanı hakkında genel brifing verildi ve DHMİ'ye ait araç ve uygulamalar tanıtıldı. DHMİ bünyesinde bulunan Hava Trafik Kontrol Merkezi(kule) birimleri ziyaret edilip, bilgi alındı. 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule