MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANTALYA'DA MMU HAZIRLIĞI
Havacılık Haberleri
14 Ocak 2022 Cuma 11:53

ANTALYA'DA MMU HAZIRLIĞI

Antalya Teknokent’te Milli Muharip Uçak hazırlıkları hızlandı

Turizm ve tarımda Türkiye’nin yurtdışına açılan markası olan Antalya’da teknoloji odaklı hummalı hazırlıklar dikkat çekiyor. Akdeniz Üniversitesi çatısı altında Türkiye’nin ilk 10 teknoparkı arasında yer alan Antalya Teknopark, bölgedeki teknoloji odaklı Ar-Ge ve Ür-Ge sürecini domine ediyor.

Antalya Teknopark’ın 36 yaşındaki Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, enerjisi yüksek ve aklına koyduğunu yapan bir girişimci-akademisyen olarak bölgedeki şirketlerin yakından tanıdığı bir isim.

TUSAŞ’la büyük anlaşma

TUSAŞ’la yapılan anlaşmaya büyük önem verdiklerini söyleyen Dr. İbrahim Yavuz, “Anlaşma kapsamında Milli Muharip Uçak projesinin tüm yazılım çalışmaları Antalya Teknokent’te yapılacak. Bunun için teknokent içinde 1.000 metrekarelik bir ofis alanı TUSAŞ ekibine ayrıldı. Çalışmalara başlandı. Buraya yerli ve yabancı çalışanlar gelecek. İlk etapta 100 Ar-Ge personeli görev alacak. Zaman içinde 500’e çıkarılacak” diyor.

Antalya Teknokent Genel Müdürü’nün verdiği bilgilere göre TUSAŞ ile yürütülen projenin kapsamı daha da genişletilecek. Bunun detayları da şöyle: “Yeni alınan kararla bu proje kapsamında 4-5 bin metrekarelik bir alana TUSAŞ binası yapılacak. 2022 sonlarına doğru temelleri atılacak bu binanın yaklaşık 30 milyon TL’lik yatırım bütçesi var. Bu proje, Antalya Teknokent’in teknolojide kendini kanıtlaması açısından değerli. Tüm yazılım sürecini burada yapacak olmaları bizi başka bir seviyeye taşıyor.”

Teknoloji Vadisi için çalışıyoruz

Milli Muharip Uçak projesi, Antalya Teknokent’in teknoloji atağında katalizör etkisine sahip. Dr. İbrahim Yavuz, “Hedef, bölgenin teknoloji merkezi olmak” diyor. Planları ise şöyle anlatıyor: “Bir teknoloji vadisi kurmak istiyoruz. 80 bin metrekarelik alana kurulacak. İçinde 20 firma olacak. Bu yatırım ile beş yıl içinde firma sayımızı dörde, ciromuzu beşe katlamayı hedefliyoruz.”

Yasemin SALİH - Dünya

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule