MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ALMANYA TÜRKİYE'Yİ RİSKLİ GÖRÜYOR
Seyahat Rotası
18 Haziran 2020 Perşembe 09:20

ALMANYA TÜRKİYE'Yİ RİSKLİ GÖRÜYOR

Almanya seyahat uyarısı olan ülkeler listesinden Türkiye'yi çıkarmadı

Almanya koronavirüs salgınında riskli gördüğü ülkelerin listesini yayımladı. Yapılan itirazlara rağmen Almanların gözde tatil mekanlarının başında gelen Türkiye de listede bulunuyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas tarafından açıklanan riskli ülkeler listesi ülkede yaşayanlara dünya çapında turistik seyahat uyarısı getiriyor. Listede Türkiye'yle birlikte Almanların tatil için rağbet gösterdiği ülkelerden Mısır, Tayland ve Fas da yer alıyor. 130 ülkenin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri'nin New York ve Kaliforniya gibi yüksek vaka ve ölüm sayısının görüldüğü bazı eyaletler de listede bulunuyor.

Almanya'nın üçüncü ülke olarak tanımladığı Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan riskli ülkelerden geri dönen kişilerin 14 gün süreyle kendilerini karantinaya alması gerekiyor. Bu listedeki ülkelere ilişkin seyahat uyarısı bir değişiklik olmaması durumunda 31 Ağustos'a kadar devam edecek.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Haziran ayı başında yaptığı bir açıklamada Türkiye'ye yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırmak için Avrupa Birliği'nin tavsiyelerini beklediklerini, Ankara ile görüşmelerin sürdüğünü, kararın ne zaman alınacağı konusunda henüz bilgi veremeyeceğini söylemişti.

Almanların İspanya ve İtalya'nın ardından en fazla turistik seyahat gerçekleştirdiği ülke olan Türkiye'nin bu listeye dahil edilmemesini isteyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde Alman Der Spiegel'e verdiği bir mülakatta Türkiye'nin güvenli bir seyahat için hazırlıklı olduğunu belirtmiş ve "bu kararın arkasındaki bilimsel gerekçeleri anlamakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Alman hükümeti Robert Koch Enstitüsü'nün websitesinde yayımlanan listenin sürekli güncellendiğini ve sehayat etmek isteyenlerin bu siteyi takip etmeleri gerektiğini duyuruyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tarihçi
 29 Haziran 2020 Pazartesi 08:53
Haklılar, resmi makamların salgınla ilgili açıklamaları güvenilmez olarak kabul ediliyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule