MENÜ
İstanbul 16/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ALAÇATI İHALESİNİ KİM KAZANDI
Türkiye'den
20 Nisan 2018 Cuma 18:38

ALAÇATI İHALESİNİ KİM KAZANDI

Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesini Terminal Yapı AŞ kazandı.İşte detaylar

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde bugün yapılan  ihaleye teklif veren Türkseven Turizm AŞ, İmaj Altyapı AŞ-İntelkar Yapı Ortak Girişimi, Dere Construction AŞ-EMT İnşaat AŞ Ortak Girişiminin teklifleri teknik şartlar nedeniyle uygun bulunmadı.

Teknik kriterlere uygun bulunan tek firma ise  Terminal Yapı AŞ oldu. Firma  teklif mektubunda yıllık net satışlarının yüzde 20,2 tutarına tekabüle eden kirayı, DHMİ Genel Müdürlüğüne vermeyi kabul ve taahhüt etti.

Hem özel jetleri ağırlayabilecek hem eğitim uçuşlarının yapılabileceği hem de charter seferlere hizmet verecek havalimanı için 25 yıl işletme şartı ve 24 ay yapım süresi bulunuyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hayata geçirilen Türk Sivil Havacılık Akademisi hizmete açılışında gazetecilerin ihale ile ilgili sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan şunları söyledi:

  “Bugün teklif aldık. 5 Firma teklif verdi. Terminal Yapı firması ihaleyi kazanan firma olarak belirlenmiş oldu. 25 yıl boyunca işletecek.2 yıl boyunca inşaat süresi artı 25 yıl boyunca işletecek. 18 milyon 900 bin Avroluk yatırım yapacak. Buna karşılık 25 yıl boyunca işletecek. İşletme modeli ise diğer yap-işlet-devret modelinden  farklı olarak 25 yıl boyunca işletirken her yıl  cirosunun yüzde 20.20’sini idare olarak bize verecek. 25 yıl bittikten sonra bize devredecek”

Airkule.com

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule