MENÜ
İstanbul 15/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AIRBUS-INTELSAT İŞBİRLİĞİ
Dünyadan
12 Ocak 2021 Salı 12:05

AIRBUS-INTELSAT İŞBİRLİĞİ

Airbus, OneSat esnek uyduları için Intelsat ile çoklu uydu sözleşmesi imzaladı

Airbus, Intelsat’ın yeni nesil yazılım tanımlı ağı için birden fazla frekans bandında çalışan iki adet OneSat uydusunun üretimi için Intelsat ile 31 Aralık 2020’de sözleşme imzaladı.

Airbus'tan yapılan açıklama şöyle:

Uydular, en yeni nesil tamamen esnek, yörüngede yeniden yapılandırılabilir, yazılım tanımlı uyduları (SDS) içeren Airbus’ın OneSat ürün serisine dayanacak. OneSat, Airbus’ın rakipsiz ürün güvenilirliğini sunarken aynı zamanda performans, esneklik ve bit başı maliyet arasındaki en uygun dengeyi sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Airbus, uyduların tasarımı ve üretimi de dahil olmak üzere uçtan uca tam entegre bir çözüm sunacak. Intelsat’ın yeni nesil yazılım tanımlı ağ ekosistemine ve gelişmiş dijital paketine tam olarak entegre edildiğinde, üstün yetenekli yer segmenti yazılım bileşenleri, uçtan uca uydu kaynaklarının dinamik çalışmasına imkan sağlayacak. İki yeni nesil SD uydusu, 2023’te teslim edilecek.

Airbus Uzay Sistemleri Başkanı Jean-Marc Nasr, “Uzun süredir iş birliği içinde olduğumuz değerli ortağımız Intelsat ile yapılan bu önemli sözleşme, Airbus için ayrı bir öneme sahiptir. Şu anda üç büyük operatör için üretimde olan altı adet uydu ile (ve ilave opsiyonlar), OneSat, tamamen yeniden yapılandırılabilir uydular söz konusu olduğunda, Airbus’ın ideal bir seçim olduğunu kanıtladı. Eurostar jeostatik uyduları ve mega takımyıldızı uydularının üretimindeki sağlam tecrübemizle birlikte Avrupa’daki tesislerimizde ortaya konan yeni endüstriyel yeteneklerimiz, iddialı OneSat’larımızın rakipsiz bir hızda üretilmesini sağlayacaktır” dedi.

Airbus yazılım tanımlı uydular (SDS), birden fazla coğrafi bölgedeki Intelsat müşterileri için güçlü performans ve çığır açan bir deneyim sunacak. Bu anlaşma aynı zamanda Intelsat ağında radikal bir evrimin başlangıcını yansıtır: Intelsat, son derece yüksek hız, gelişmiş kapasite esnekliği, yedeklilik ve geriye dönük uyumluluk için tasarlanmış yeni gelişmelere yapılan yatırımlarla iddialı, uzun yıllar kullanılacak ağ dönüşüm planını sürdürüyor.

Intelsat CEO’su Stephen Spengler, “Intelsat’ın Airbus yazılım tanımlı uydulara yaptığı yatırım, dünyanın en büyük ve esnek entegre uzay ve yer ağını geliştirmede önemli bir adımı yansıtıyor. Intelsat’ın yeni nesil yazılım tanımlı ağı, gelecekteki Gogo Commercial Aviation uçuş genişbant hizmetlerinin yanı sıra Intelsat’ın müşteri segmentlerindeki diğer hizmetlerinde de büyümemiz için katalizör olacaktır” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule