MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AIRBUS İLK A330 MRTT TESLİMATINI YAPTI
Havacılık Haberleri
30 Haziran 2020 Salı 12:29

AIRBUS İLK A330 MRTT TESLİMATINI YAPTI

Airbus, NATO Çok Uluslu Çok Yönlü Nakliye Uçağı filosuna ilk A330 MRTT teslimatını gerçekleştirdi

Airbus, İspanya’daki Airbus Getafe tesisinde düzenlenen teslimat töreni ile NATO çok uluslu MRTT filosu (The Multinational MRTT Fleet - MMF) için sipariş edilen sekiz adet Airbus A330 çok yönlü nakliye (MRTT) uçağının ilkini teslim etti. İlk uçağın resmi teslimatı, Hollanda, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Belçika ve Çek Cumhuriyeti tarafından oluşturulan bu çok uluslu birimin hizmetine girme yönünde belirleyici bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Uçak, Hollanda’nın Eindhoven kentinde bulunan ana işletme üssüne hareket edecek. MMF filosu, Almanya’nın Köln kentindeki ileri işletme üssü olan ikinci bir konumdan da hizmet verecek.

Airbus Defence and Space CEO’su Dirk Hoke, “Savunmada işbirliğinin geleceğini mükemmel bir şekilde temsil eden NATO MMF programı, birleştirme ve paylaşma kavramlarının başarısını ortaya koyuyor. Silahlı kuvvetler için güvenilir bir ortak olan Airbus olarak, A330 MRTT’yi ön planda ve NATO ortağı ülkelere üstün yetenek ve birlikte çalışabilirlik kazandırmaya hazır görmekten dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

NATO Destek ve Tedarik Ajansı (NSPA) Genel Müdürü Peter Dohmen ise “MMF programı, uluslar, AB ve NATO arasındaki mükemmel dayanışmanın ve OCCAR ile NSPA arasındaki güçlü işbirliğinin en önemli örneğidir. Bu eşsiz ve son teknoloji yetenek, katılımcı uluslarımızın birden fazla alanda geniş bir yelpazede operasyon gerçekleştirmesini sağlayacaktır. Tüm uluslara sistem yöneticisi olarak NSPA’ya duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyor ve gelecekteki oeprasyonlarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Ortak Silahlanma İşbirliği Örgütü (OCCAR) Direktörü Matteo Bisceglia ise şunları söyledi: “İlk MMF uçağının teslimatı, OCCAR tarafından yönetilen MMF ADS satın alma sözleşmesinin önemli bir kilometre taşını temsil eder. OCCAR olarak performans veya maliyet üzerinde herhangi bir eksiklik olmaksızın müşteriye teslimatı zamanında gerçekleştirmiş olmaktan dolayı gururluyuz. Bu başarının kilit noktaları, MMF uluslarının NSPA ve OCCAR’ın programı verimli bir şekilde yönetme kabiliyetine olan güveni, AB ile mükemmel işbirliği ve deneyimli MMF ekibinin süreci başarıyla tamamlamak için gösterdiği yüksek motivasyondur.” 

MMF programı, NATO’ya ait uçakları bir ortaklık altında kullanma hakkına sahip olan altı ülke tarafından finanse ediliyor. Uçak, uçuş içi yakıt ikmali, yolcu ve kargo taşımacılığı ve tıbbi tahliye işlemleri için yapılandırılacak.

Avrupa Savunma Ajansı (EDA), MMF programını 2012 yılında başlattı. OCCAR, MMF satın alma aşamasını ve başlangıç hizmet desteğinin ilk iki yılını NSPA adına sözleşme yürütme aracı olarak yönetiyor. Satın alma aşamasını takiben, NSPA, filonun tüm yaşam döngüsü yönetiminden sorumlu olacak.

A330 MRTT, yeni nesil bir nakliye uçağının gelişmiş teknolojisi ile 200 binin üzerinde uçuş saatine sahip operasyonel deneyimi birleştiriyor. A330 MRTT, dünya çapında alıcılarla uyumlu bir şekilde çalışabiliyor ve Covid-19 pandemisi sürecindeki MEDEVAC (tıbbi tahliye) ve stratejik nakliye operasyonları ile de kanıtlanmış çok yönlülük kabiliyeti bulunuyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule