MENÜ
İstanbul 14/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AIR ASTANA'DAN YENİ PLANLAMA
Havacılık Haberleri
22 Ekim 2020 Perşembe 13:28

AIR ASTANA'DAN YENİ PLANLAMA

Air Astana, sonbahar-kış dönemi için operasyonel planlarını açıkladı

Air Astana, sonbahar-kış dönemi programında bazı değişiklikler yaptı. Air Astana, 21 Ekim 2020 tarihinden itibaren Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda Türkiye, BAE, Ukrayna ve Almanya'ya yurt dışı uçuşlarının sayısını azaltacak. 

Haftalık uçuş sayıları İstanbul için 16'dan 12'ye, Dubai için 12'den 8'e, Kiev için 3'ten 1'e, Frankfurt için de 6'dan 4'e düşürülecek. Öte yandan Mısır Kızıldeniz kıyısındaki Sharm El-Şeyh’e ve Maldivler'e charter uçuşlar planlayan havayolu şirketi, iç hat uçuşlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmayacak. 

Air Astana CEO'su Peter Foster, "Hükümetlerin virüsün yayılmasını önlemeye yönelik çabalarını anlıyor ve takdir ediyoruz. Yine belirtmek gerekir ki, seyahat, turizm ve eğlence endüstrileri küresel ekonomik faaliyet ve istihdam yaratmak konusunda büyük önem arzeder. Bu endüstrilerin 2021'in başlarına kadar bir şekilde yeniden faaliyete geçebilmeleri hayati önem taşımaktadır. Aksi takdirde oluşabilecek finansal ve sosyal sorunların, hem ulusal ekonomiler hem de insanların yaşamları için yıkıcı etkileri olacaktır. Üyesi olduğumuz IATA ve Asya Pasifik Havayolları Birliği (AAPA) ile uyumlu olarak, uluslararası uçuşlara tekrar başlamanın kilit noktasının, yolculara uçuş öncesi Covid-19 testinin yapılması olduğuna inanıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule